img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-4-2023 18:03

Informatieavond over Lourdesreis in september 2023

Heel - 23 april 2023 - Elk jaar gaan veel mensen naar de bedevaartsplaats Lourdes, waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous is verschenen. Om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om gewoon even stil te zijn bij de grot van de verschijningen, om het geloof samen met anderen te beleven en om er kracht en steun te zoeken. Op dinsdagavond 16 mei wordt een informatieavond georganiseerd in het parochiecentrum Heel over de Lourdesreis die plaatsvindt van 9 tot en met 17 september.

img

Bijzonder Lourdes

Elke jaar gaan vele mensen naar de bijzondere grot waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous is verschenen. Om daar voor de grot te staan waar dit grootse gebeuren heeft plaatsgevonden is een bijzondere ervaring. Het wordt wel eens omschreven als de plaats waar je voelt dat de hemel de aarde raakt. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om gewoon even stil te zijn bij de grot van de verschijningen, om het geloof samen met anderen te beleven om er kracht en steun te zoeken.

9-daagse reis per bus 

De reis gaat per bus met ‘Het huis voor de Pelgrim’ naar Lourdes in Zuid-Frankrijk en tijdens deze reis wordt u een volledig verzorgd programma aangeboden. Onderweg naar Lourdes worden een aantal interessante plaatsen in Frankrijk bezocht om zo ook samen op te trekken tijdens onze reis. De heenreis vindt o.a. plaats via Lisieux, waar dit jaar het 150e geboortejaar van de Heilige Theresia wordt herdacht. De terugweg verloopt via Nevers. Daar staat een bezoek aan het klooster waar Bernadette gewoond heeft en waar ze ligt opgebaard op het programma.

9 tot en met 17 september 2023

Na het overweldigende succes in 2022 wordt ook dit jaar weer een reis naar Lourdes georganiseerd vanuit dekenaat Thorn en wel van 9 tot en met 17 september. Kapelaan Raja zal als parochiepriester meereizen.

In Lourdes

Aangekomen in Lourdes kunt u – geheel vrijblijvend - deelnemen aan vieringen, processies, verdiepingsmomenten, wandelingen door Lourdes en een excursie naar de Pyreneeën. "De ervaringen uit eerdere jaren waarin wij met onze parochiefederatie zijn geweest zijn altijd helemaal prima!"

Praktische informatie

wanneer - dinsdag 16 mei 2023, aanvang 19.30 uur

waar - parochiecentrum Heel, Mgr. Savelbergweg 93a, Heel

meer informatie - met vragen of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kapelaan Rajan via 06-47755001/kapelaan@federatiekana.nl of via Nancy Smeets via 0475-581519

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Stockfoto  
230423/HvL

 

Wellicht interessant