img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-4-2023 10:00

Avond van de filosofie bij SG Sint Ursula Horn

Horn - 8 april 2023 - Op vrijdag 14 april organiseren de leerlingen van VWO 5 van SG Sint Ursula Horn met filosofie voor de tiende keer een avond van de filosofie op hun school. Het thema is Vrijheid.  Hoofdgast is freelance publicist en auteur Rein Gerritsen en daarnaast geven enkele leerlingen een lezing en bespreken ze essays over Vrijheid. De aanwezigen worden ook getrakteerd op zang en muziek, eveneens verzorgd door leerlingen van V5 filosofie.   

img

Programma

De leerlingen hebben samen met hun docente een mooi programma samengesteld voor de tiende editie van deze avond.

Rein Gerritsen (1959) studeerde wijsbegeerte, natuurkunde en theoretische psychologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Over zijn jeugd en zijn tijd in het criminele milieu schreef Gerritsen Knock Out. De zieke ziel. Door twee en een half jaar opsluiting (inclusief 13 weken isoleercel) is Gerritsen een ervaringsdeskundige tegen wil en dank van het Nederlandse strafsysteem. Wie in de gevangenis gezeten heeft, loopt een kans van 80% daar nog eens terug te komen. Rein Gerritsen is een van de mensen die aan de goede kant van de streep bleef. Hij is al jaren actief als wetenschapsfilosoof, vertaler en schrijver. Gerritsen is freelance publicist, onder andere voor Filosofie Magazine, vertaler en bestuurslid van de Nederlandse Stichting voor Wijsgerig Pragmatisme. Hij is de auteur van het boek in de serie Kopstukken James en de vertaler/inleider van James' boek Pragmatisme.

Verder zullen enkele leerlingen uit 5 VWO ook een lezing verzorgen en essays bespreken. Voor deze avond schreven alle leerlingen uit V5 filosofie namelijk een essay over vrijheid.

Al dit intellectuele geweld zal afgewisseld worden met muziek en zang, eveneens verzorgd door leerlingen van V5 filosofie.

"Kortom: een avond die u niet mag missen!", aldus docente Klassieke Talen en Filosofie Aline) d'Haese.

 Praktische informatie 

wanneer - vrijdag 14 april 2023, aanvang 19.30 uur

waar - SG Sint-Ursula Horn, Bergerweg 21, Horn

entree - € 5 per persoon, € 3 voor leerlingen en oud-leerlingen op vertoon van hun pasje 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

080423/HvL

 

Wellicht interessant