img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-6-2022 19:25

Avond van de filosofie over 'Bedrog' bij SG Sint Ursula Horn GEANNULEERD

Horn - 16 juni 2022 - Wegens omstandigheden kan de Avond van de Filosofie bij SG Sint Ursula Horn op vrijdag 17 juni NIET doorgaan.

Horn - 8 juni 2022 - Na twee jaar stilte vanwege corona organiseren de leerlingen van VWO 5 met filosofie in het pakket op vrijdag 17 juni weer een avond van de filosofie op SG Sint Ursula Horn. 

img

De leerlingen hebben dit jaar gekozen voor het thema bedrog. Zeer actueel in deze tijden van fake news, complottheorieën en het verdraaien van de waarheid. Samen met sprekers Elad Magomedov en Aline D’Haese en het publiek gaan de leerlingen tijdens deze avond op zoek naar wat bedrog precies inhoudt.

De leerlingen hebben twee sprekers bereid gevonden een korte lezing over het thema te houden en zullen zelf in discussie gaan met de sprekers en het publiek en ook hun eigen beschouwingen analyseren.

De eerste spreker is Elad Magomedov. Hij is doctoraatsstudent aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (KU Leuven) en medeoprichter van fakeMatters. Zijn onderzoek heeft betrekking op het probleem van simulatie en dissimulatie bij Sartre en Deleuze, met bijzondere interesse in de relatie tussen verbeelding en fakery. Hij is ook geïnteresseerd in theoretische benaderingen van het leven in termen van kracht, voortstuwing en streven.
 
Vervolgens zal Aline D’Haese een lezing verzorgen. Zij studeerde klassieke talen en filosofie aan de KU Leuven. Sinds 1999 werkt ze als docente Latijn, Grieks en filosofie. Verder is zij verbonden aan de KU Leuven als praktijklector bij de educatieve master in de maatschappijwetenschappen. Ze leverde een bijdrage aan het werkboek van de examenbundel Het Goede Leven en de Vrije Markt (D.Oosthoek) en aan Diner Pensant (V. Granberg). Samen met Frank Meester schreef ze in 2020 het boek De Zijkant van de filosofie. Een dialoog over vrouwelijk denken.

"Kortom, het belooft weer een boeiende avond te worden! Iedereen is van harte uitgenodigd." 

Praktische informatie 

wanneer - vrijdag 17 juni 2022, aanvang 19.30 uur

waar - SG Sint-Ursula Horn, Bergerweg 21, Horn

entree - € 5 per persoon, € 3 voor leerlingen en oud-leerlingen op vertoon van hun pasje 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

 

Achtergrondfoto Helian van Lier|DeltaLimburg.nl 
080622/HvL

Wellicht interessant