img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-3-2022 11:34

Gastlessen 'Grip op Geld' bij Sint Ursula Horn tijdens Week van het Geld

Horn - 30 maart 2022 - Van 28 maart tot en met 1 april is de Week van het Geld, een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Het doel is om onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ kinderen en jongeren voor te bereiden op financiële redzaamheid in de toekomst. Bij SG Sint Ursula in Horn werden, in samenwerking met de Rabobank en Synthese Thuis in je Wijk, gastlessen gegeven over 'Grip op Geld'. In de lessen werd onder andere gesproken over bestedingsgedrag, mogelijke verleidingen en bijbaantjes.

"Wat leuk om met jongeren in gesprek te gaan over hun bestedingsgedrag, uitgaven, verleidingen die op je pad komen en bijbaantjes. In de pauze stonden we met onze grabbelton in de aula samen met CDA Leudal. In gesprek met jongeren over wat geld voor jou betekent en hoe je ermee omgaat. En er viel ook nog wat te winnen", aldus een van de teamleiders van Sint Ursula Horn.

Financiële redzaamheid jongeren

Het lijkt allemaal zo makkelijk: een gratis telefoon bij je abonnement, muziek via Spotify en contactloos betalen in de winkel. Online kun je 24 uur per dag kopen waar je zin in hebt, digitale marketing wordt steeds slimmer ingezet en geld is voor veel jongeren hét middel om erbij te horen.

De verleidingen zijn groot en jongeren krijgen al jong te maken met financiële keuzes. Steeds meer jongeren hebben moeite om grip te houden op hun uitgaven en komen in financiële problemen. 

De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil het platform kinderen en jongeren voorbereiden op financiële redzaamheid in de toekomst. De Week van het geld is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis.  

Foto's SG Sint Ursula Horn
300322/HvL

Wellicht interessant