img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-4-2023 11:55

‘Samen voor elkaar’ in Roggel

Roggel - 7 april 2023 - Roggel kent van oudsher een actief verenigingsleven voor jong en oud. Om dit ook voor de toekomst veilig te stellen, is samenwerking en afstemming nodig tussen de verenigingen en stichtingen. Voldoende vrijwilligers en bestuursleden, een aantrekkelijk programma en facilitering is een punt van zorg. Daarom hebben de Seniorenvereniging, NaoberzorgPunt, Stichting Dagopvang Jozefhuis, De Zonnebloem en Aetpuntj op 6 april jl. een intentieverklaring ondertekend.

img

Afstemming

De genoemde partijen richten zich met name op het welzijn en welbevinden van de oudere inwoners. Veel vrijwilligers, mantelzorgers en professionals bieden ondersteuning aan op het gebied van zorg, welzijn, leefomgeving, sociale kontakten, bewegen, ontspanning en educatie.

Het delen van faciliteiten en het afstemmen van de diverse activiteiten heeft inmiddels geresulteerd in een gezamenlijke kwartaaluitgave met alle activiteiten per dag. Daarmee krijgen alle (nieuwe) leden vanaf april een handzaam overzicht van alle activiteiten waaraan zij kunnen deelnemen.

Geschenk

Deze samenwerking biedt ook de mogelijkheid tot het delen van kennis en ervaring, gericht op een toekomstbestendige leefomgeving voor onze oudere inwoners.

Wethouder Huub van Helden spreekt grote waardering uit over dit initiatief: "Deze krachtenbundeling leidt tot een sterk stuk lokaal maatwerk. Het is een geschenk van de inwoners aan de gemeente als het gaat over een bijdrage leveren aan zelfredzaamheid en het kunnen meedoen in de samenleving."

Foto gemeente Leudal (wethouder Huub van Helden en Tjeu van de Laar, voorzitter Seniorenvereniging
Roggel)
Achtergrondfoto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
070423/HvL
 

Tags