img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-4-2023 13:43

Levende Standbeeldenfestival ToonBeeld Thorn 2023 met 'Prinses Beatrix'

Thorn - 23 april 2023 - Tijdens de dertiende editie van Levende Standbeeldenfestival ToonBeeld Thorn op zondag 28 mei - Eerste Pinksterdag - zullen voor het eerst ook échte beelden te zien zijn. Kunstenaars Maarten Vaessen en Jac. Linssen tonen meerdere werken op een centrale plek in het festivalgebied: achter restaurant Hofferkeukens. Linssen zal daarbij ook een bronzen beeltenis van Beatrix meenemen. Het festival is ook dit jaar tevens het Open Limburgs Kampioenschap. 

img

Eerste Pinksterdag is traditioneel de dag dat in het Witte Stadje het Levende Standbeeldenfestival ToonBeeld Thorn wordt gehouden. Vele ‘living statues’ sieren dan de historische straten van het pittoreske stadje. Het festival is tevens het Open Limburgs Kampioenschap. Elk jaar ziet u weer de mooiste creaties die u nooit eerder heeft gezien in het Witte Stadje.
 
Zoals altijd zullen bezoekers verrast worden door creativiteit en kwaliteit. Levende en échte beelden die staan opgesteld in het perfecte decor: de pittoreske straatjes van het Witte Stadje aan de Maas. De gemoedelijke sfeer, de vrolijke bezoekers en de historische straatjes vormen samen de perfecte ambiance. Jong en oud wacht vol spanning af wat er gebeurt als er een muntje in het bakje wordt gegooid bij een van de standbeelden.

Bezoekers genieten overigens niet alleen van de mooiste living statues, maar maken meteen een korte wandeling door de oude kern van het dorpje dat ooit werd geregeerd door adellijke stiftdames.  

DeltaLimburg.nl maakte in 2022 deze fotoreportage. Om alvast in de stemming te komen!

Praktische informatie

wanneer - zondag 28 mei 2023, van 12.30 tot 16.30 uur

waar - in het witte centrum van Thorn

entree - € 2,50 voor volwassenen. Kinderen mogen gratis binnen.

meer informatie - zie www.toonbeeldthorn.nl. Informatie over de makers van de échte beelden is te vinden op www.jaclinssen.nl en www.maartenijzerkunst.be.

bereikbaarheid -  bezoekers wordt verzocht om – indien mogelijk – met de fiets te komen. Enkele Thornse verenigingen bieden tegen een kleine vergoeding bewaakte fietsenstalling aan. Komt u met de auto, kijk dan op Toonbeeldthorn.nl voor parkeertips. 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Stg Thorn Metronoom
230423/HvL

Wellicht interessant