img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-4-2024 12:27

EREK haalt weer bevrijdingsvlam naar Roermond

Roermond - 12 april 2024 - Traditiegetrouw wordt in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei plein in Wageningen. Stichting Eerste Remunjse Echte Kaerelsklup (EREK) doet voor de 20e keer mee aan de traditionele Nationale Bevrijdingsvuurestafette en haalt in de nacht de bevrijdingsvlam naar Roermond. Op het grote podium van het Bevrijdingsfestival wordt dan als eerste van heel Nederland het “Bevrijdingsvuur” ontstoken.

img

Bijzondere samenwerking

Al meer dan 20 jaar haalt de Eerste Remunjse echte Kaerelsklup dat vuur op in Wageningen. Ook dit jaar doen ze dat weer. Ditmaal in samenwerking met sportschool My35 met als thema: “Sporten voor vrijheid”.

Sporten

In de nacht van 4 op 5 mei fietst een groep van zo’n 30 vrijwilligers, met het vuur, van Wagening naar Roermond. Weer en wind worden getrotseerd om het vuur over te brengen. Bij My35 worden op 5 mei vanaf 8 uur 's-morgens allerlei trainingsrondjes gedaan, waarvoor de sporters zich kunnen laten sponsoren. Aan deze actie is ook een “Goed doel" verbonden: De stichting Warchild.

Zeker in deze onzekere tijden en met het oog op de onrust die overal in de wereld heerst, een doel waar we in onze “vrijheid” bij stil willen staan. Als opwarmertje staan de mannen van Erek op 27 april met een bijzondere actie op Koningsmarkt in de wijk Kapel.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Fred Simons|DeltaLimburg.nl (2019)
250423/HvL

Wellicht interessant