img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-4-2023 13:06

Uitbreiding huisvesting voor de Widdonckschool en De Ortolaan Heibloem

Heibloem - 26 april 2023 - Uit onderzoek van een extern adviesbureau is naar voren gekomen dat het aantal leerlingen, die nu onderwijs volgen bij de Widdonckschool (speciaal onderwijs) en De Ortolaan (voortgezet speciaal onderwijs) in Heibloem, de komende jaren gaat toenemen. Naar verwachting groeit het aantal leerlingen voor de Widdonckschool en voor De Ortolaan naar uiteindelijk 114 en 129 leerlingen. Hierdoor is er extra behoefte aan ruimte.

img

Keuze

Aanvankelijk is de mogelijkheid onderzocht om de leerlingen te huisvesten in het voormalige schoolgebouw van De Ortolaan in Heythuysen. Deze bleek niet te voldoen en er was extra nieuwbouw nodig. Uiteindelijk is gekozen voor tijdelijke uitbreiding van huisvesting in Heibloem op het huidige schoolterrein van de Widdonckschool en De Ortolaan.

Blij

De Aloysius Stichting, waar beide scholen onderdeel van zijn, is blij met de door de gemeente Leudal gemaakte keuze. Op deze wijze kunnen beide scholen optimaal vormgeven aan doorlopende leerlijnen en beter tegemoetkomen aan de individuele ondersteuningsbehoefte van elke leerling. Door het maken van slimme combinaties en optimale indeling van ruimte, wordt het tekort aan onderwijshuisvesting beperkt tot 950 m2. Deze ruimte is nodig om de verwachte toename van het aantal leerlingen te kunnen huisvesten.

Onderwijshuisvesting

Wethouder Robert Martens: “Ieder kind heeft recht op passend onderwijs. Ik ben als wethouder erg blij dat wij daar als gemeente een bijdrage aan kunnen leveren door huisvesting te regelen, die tegemoet komt aan het ruimtegebrek dat er was. Het geven van onderwijs mag daar nooit ten koste van gaan.”

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl (schoolterrein Widdonckschool en De Ortolaan)
260423/HvL

Wellicht interessant