img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-4-2023 12:05

TEDxRoermond 2023 belooft wederom positiviteit en inspiratie

Roermond - 29 april 2023 - Op woensdag 10 mei vindt de zesde editie plaats van TEDxRoermond. Sinds 2022 vindt dit internationaal non-profit event plaats op en met intensieve samenwerking van de leerlingen en medewerkers van ROER College Schöndeln. Iedereen is echter van harte welkom! De school en de leiding van TEDxRoermond hebben een gedeelde visie van de potentie en de mogelijkheden voor de jeugd van Roermond. Door deze unieke samenwerking is TEDxRoermond behouden gebleven voor de stad.

img

TED

TED is een non-profitorganisatie die zich inzet voor de missie om ideeën die het verspreiden waard zijn te faciliteren. Begonnen als een conferentie in Californië in 1984, is TED uitgegroeid tot een organisatie die een wereldwijd podium biedt aan inspirerende ideeën en verhalen. Op een TED-conferentie worden denkers en doeners gevraagd om in maximaal 18 minuten de presentatie van hun leven te geven. TEDx is de lokaal georganiseerde versie van TED. Op Youtube heeft het TEDx-kanaal, waar de TEDx Talks op geplaatst worden, ruim 38 miljoen abonnees.
 
De onderwijskundige pijlers waar ROER College Schöndeln zich op richt (Technasium, Cultuurprofielschool en competentieonderwijs) sluiten naadloos aan bij de TED-gedachte. Cruciaal is ook de constatering dat een event als TEDx Roermond de jeugd van Roermond kansen, ervaringen, internationale contacten en saamhorigheid brengt, die een enorme verrijking is voor hun identiteitsvorming en toekomstige werkzame leven.
 
Ook dit jaar biedt TEDxRoermond een bijzonder afwisselende en boeiende line-up van “gewone mensen met bijzondere verhalen”. Na afloop van de 2022-editie waren de reacties zeer lovend. “Een avond vol energie, en inspiratie en positiviteit” liet één van de bezoekers toen optekenen.
 
Er zijn nog tickets beschikbaar voor de editie van dit jaar, ben er dus snel bij!
 
Meer informatie en tickets via de website tedxroermond.nl.

Foto ROER College Schöndeln
290423/HvL

Wellicht interessant