img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-5-2023 12:59

20-Jarig jubileum Natuurbegraafplaats Bergerbos

Sint-Odiliënberg - 2 mei 2023 - Deze maand bestaat Natuurbegraafplaats Bergerbos, gelegen aan de rand van Sint Odiliënberg, twintig jaar. Destijds was de natuurbegraafplaats uniek voor Nederland en was er zowel landelijk als internationaal veel belangstelling. Op zondagmiddag 14 mei wordt met allerlei activiteiten voor jong en oud stilgestaan bij het jubileum. Ook wordt het boek 'Hier is de mens goed te ruste gelegd' gepresenteerd, het eerste boek over natuurbegraven in Nederland. Iedereen is welkom! 

Eerste boek over natuurbegraven in Nederland

Auteur Huub Kluijtmans, oprichter van Bergerbos en later ook Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree, verhaalt in 'Hier is de mens goed te ruste gelegd' over het min of meer toevallige ontstaan van Bergerbos. Ook geeft het boek een inkijkje in de geschiedenis van natuurbegraven in Nederland. Daarnaast bevat het allerlei anekdotes over begrafenissen die op Bergerbos plaatsvonden, een prachtige selectie kleurenfoto’s van fotograaf Jos Nacken en gedichten van dichteres Mine Stemkens. Het boek is niet alleen een bijzonder tijdsdocument, maar belicht ook op invoelende wijze diverse aspecten van afscheid en rouw. 
 
'Hier is de mens goed te ruste gelegd' is een zogenaamd koffietafelboek met ruim 200 pagina’s in kleur en ingebonden met een harde kaft. Wie vóór 13 mei 2023 via natuurbegraafplaats.nl intekent, betaalt slechts € 30,00 in plaats van € 35,00 voor het boek. Het boek kan dan worden afgehaald op Bergerbos op 13 en 14 mei tussen 13.30 en 17.00 uur of tegen betaling van verzendkosten worden opgestuurd.

Jubileumviering

Op zondag 14 mei van 13.30 tot 17.00 uur organiseert Bergerbos een jubileummiddag met een gevarieerd programma. Zo treedt zangeres Mieke Crins op met afscheidsmuziek, komt bioloog Henk Beckers vertellen over de natuur en vogels op Bergerbos, wordt de nieuwe boskapel op de bezinningsheuvel geopend én wordt een unieke Bergerbos-urn gepresenteerd. Ook kunnen kinderen van natuurlijke materialen een grafversiering knutselen en bij een dierbare op het graf leggen.

De jubileummiddag is voor iedereen gratis toegankelijk.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto's Natuurbegraafplaats Bergerbos
020523/HvL 

Wellicht interessant