img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-5-2023 16:03

Harmonieconcert 'Muziek over de Maas' in Beegden

Beegden - 3 mei 2023 - Op zaterdag 13 mei organiseert harmonie Crescendo een concertavond in gemeenschapshuis ’t Leuke te Beegden onder de naam “Muziek over de Maas”. Maasbracht en Beegden zijn de twee Maasdorpen waaruit de muziekkorpsen - Harmonie Crescendo uit Beegden en de Koninklijk Erkende Harmonie St. Cecilia uit Maasbracht - komen, die deze avond zullen verzorgen. De optredens benadrukken tevens het landelijke themajaar ‘Kracht van Water’. Iedereen is welkom! De toegang is gratis.

img

Programma

Het concert wordt geopend door de Jeugdharmonie Crescendo, die voor het eerst onder leiding staat van Jurjen Daemen. Ondanks zijn korte aanstelling heeft de nieuwe dirigent al een verrassend en gevarieerd programma in weten te studeren.

Hierna is het de beurt aan de Koninklijk Erkende Harmonie St. Cecilia Maasbracht. Het gerenommeerde orkest staat al enkele jaren onder leiding van Richard Dols en heeft zich stevig verankerd in de eerste divisie. De muzikanten brengen een afwisselend programma met o.a. werken van Reed en Ferrer. In Misty, de bekende jazzstandard van Eroll Garner, zal de solistische partij worden vertolkt door Ellen van Cruchten.

Het concert wordt afgesloten door de muzikanten van Harmonie Crescendo die, onder leiding van Martijn Pepels, na een druk concoursjaar zijn begonnen aan nieuw repertoire. Het programma is een mix van stijlen: van Tschaikowski’s Andante Cantabile tot aan een compilatie van Duitse kult-hits uit de jaren ’80.
De muziek uit de ‘How to train your dragon’-filmreeks beleeft deze avond zijn première.

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 13 mei 2023, aanvang 20.00 uur

waar - gemeenschapshuis 't Leuke, Leukenstraat 6, Beegden

toegang - gratis

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
030523/HvL 
 

Wellicht interessant