img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-5-2023 12:04

Alzheimer Café Roermond - 'Ze is de vioolmuziek vergeten'

Roermond - 19 mei 2023 - Op maandagavond 5 juni wordt er weer een Alzheimer Café in Roermond georganiseerd. Wat betekent het krijgen van de diagnose dementie voor de persoon zelf en voor zijn/haar naasten? Publicist en columnist Marjan van den Berg schreef er over in Margriet en liet zich overhalen haar columns aan te vullen tot een heus boek. In dit Alzheimer Café vertelt ze over het in 2017 verschenen boek en leest ze er uit voor. 

img

Marjan van den Berg beschrijft indringend hoe zij langzaam afscheid moest nemen van haar moeder. Ze schrijft zowel poëtisch als realistisch, maar altijd liefdevol over het proces van ontluistering dat haar moeder trof, en over haar eigen gevoelens van onmacht en ontroering, vertedering en verdriet. Het werd een warm, waardevol boek dat een ieder die met dementie te maken heeft of krijgt tot steun zal zijn. En tegelijkertijd een prachtig monument van een dochter voor haar moeder, zoals ze dat zelf uitdrukt.

Alzheimer Nederland: "Een aangrijpend ‘dagboek’ dat veel aspecten van dementie voor de naast betrokkenen bevat en dat zeker steun voor anderen kan bieden, omdat zij er veel van hun eigen gevoelens in zullen herkennen."

In het Roermondse Alzheimer Café vertelt Marjan over het in 2017 verschenen boek en leest ze er uit. Het heeft nog niet ingeboet aan actualiteit en zet aan tot gesprek met elkaar over wat iemand, die de zorg heeft voor een ander met dementie en die persoon zelf zoal meemaken.

Praktische informatie

wanneer - maandag 5 juni 2023, van 19.30 tot 21.00 uur (zaal open om 19.00 uur)

waar - de Graasj, Knevelsgraafstraat 21 in Roermond

deelname - de toegang is gratis, vrije gift welkom

aanmelden - vooraf aanmelden is niet nodig

meer informatie? - stuur dan een e-mail naar alzheimercafe.roermond@alzheimervrijwilligers.nl of bel 0475-327432

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

190523/HvL

Wellicht interessant