img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-5-2023 10:00

Hulpbisschop Everard de Jong viert 40-jarig priesterjubileum

Roermond/Heer- 27 mei 2023 - Hulpbisschop Everard de Jong van het Bisdom Roermond viert op Pinksterzondag 28 mei zijn robijnen priesterjubileum. Het is dan op de dag af 40 jaar geleden dat hij tot priester werd gewijd. Mgr. De Jong viert het feest op zondag 28 mei met een eucharistieviering in de Petrus’ Bandenkerk in Heer, waar hij ook pastoor is. Aansluitend trekt de jaarlijkse sacramentsprocessie door Heer. Na de processie is er tijdens een receptie gelegenheid de jubilaris te feliciteren.

img

De hulpbisschop heeft er bewust voor gekozen om zijn robijnen priesterfeest in zijn eigen parochie te vieren. Begin volgend jaar is het 25 jaar geleden dat hij tot bisschop werd gewijd. Het is de bedoeling om dit jubileum met het Bisdom Roermond te vieren.

Mgr. De Jong (Eindhoven 1958) begin in 1976 aan zijn priesteropleiding aan het grootseminarie Rolduc. Op 28 mei 1983 werd hij door toenmalig bisschop Jo Gijsen tot priester gewijd. Daarna werd hij benoemd tot kapelaan in de Gertrudisparochie in Maasbracht. Van 1984 tot 1989 studeerde hij filosofie in Rome en Washington. Daarna werkte hij onder meer als docent filosofie, studentenpastor en verantwoordelijke voor jongeren- en roepingenpastoraat en evangelisatie in het bisdom. Op 6 februari 1999 werd Mgr. De Jong tot bisschop gewijd. Sinds 2020 is hij ook verantwoordelijk bisschop voor het Militair Ordinariaat. In 2019 werd hij tevens benoemd tot pastoor van de samenwerkende parochies in Maastricht-Oost.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Bisdom Roermond
270523/HvL

 

 

Wellicht interessant