img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-5-2023 16:27

Vrijwilligersopleiding Groen Hart Leudal succesvol afgerond

Haelen - 30 mei 2023 - Afgelopen zaterdag werd de vrijwilligersopleiding van Groen Hart Leudal op feestelijke wijze afgesloten. Onder het toeziend oog van familie en vrienden organiseerden 25 nieuwe natuurgidsen een rondleiding door het mooie Leudal. Zij imponeerden hun achterban met het in praktijk brengen van hetgeen ze het laatste half jaar hebben geleerd. Wethouder Martens van de gemeente Leudal kwam de 25 kersverse natuurgidsen persoonlijk feliciteren. 

img

Gedurende een twee uur durende wandeling vertelden de nieuwe vrijwilligers onder andere over het ontstaan van het Leudal, de bever, de das, de molens (Elisabethmolen en Leu- of Ursulamolen), de ijsvogel en nog veel meer. 

De opleiding omvatte 20 bijeenkomsten verdeeld over theorielessen en excursies door het Natura 2000 gebied. Buiten deze bijeenkomsten hebben de cursisten ook stages gelopen bij ervaren gidsen en daar een verslag van gemaakt. De cursus werd gegeven door ervaren gidsen van Groen Hart Leudal en door gelouterde (ex-) professionals. 

De opleiding startte met 26 personen, waarvan er 25 succesvol de cursus hebben afgerond.

Het bestuur van Groen Hart Leudal is enthousiast met zo veel nieuwe gidsen, schoolgidsen, gastheren en gastvrouwen. Zo kan het bestaande excursieaanbod niet alleen worden uitgebreid, maar wordt ook het natuurlijke verloop opgevangen.

De cursusleiding is trots op deze grote deelname aan de cursus en dat bijna alle cursisten de opleiding met succes hebben voltooid. En dat niet alleen: het betrof een enthousiaste groep mensen, die ook al heel snel een band opbouwden met de anderen in de groep én met de ‘oude’ vrijwilligers.
 
Bestuur, cursusleiding ėn cursisten reageerden verheugd met de aandacht van de gemeente, in de persoon van wethouder Martens, voor de afsluiting van de opleiding. Aan het begin van de bijeenkomst sprak de wethouder de aanwezigen toe, waarbij hij het belang van vrijwilligers ėn de aandacht voor natuur en milieu nogmaals onderstreepte. Tevens feliciteerde hij de cursisten met de succesvolle afronding van de opleiding.

Foto Groen Hart Leudal
300523/HvL

Wellicht interessant