img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-6-2023 13:25

Crowdfundactie ECI Cultuurfabriek - Geef een kind cultuur kado!

Roermond - 5 juni 2023 - ECI Cultuurfabriek is een grote crowdfundactie begonnen met als doel 1.000 kinderen voor wie cultuureducatie niet vanzelfsprekend is, de kracht van cultuur laten ervaren. Om dat te kunnen doen is €15.000 nodig. Op het moment van schrijven van dit artikel staat de teller op € 3.495. "Met jouw bijdrage bied jij kinderen de mogelijkheid tot ontdekken, tot ontplooien, tot groeien, tot zelfvertrouwen en geluk", aldus ECI-Cultuurfabriek. De crowdfundactie loopt tot en met dinsdag 4 juli.
 

img

Wat als je als kind niet uitgedaagd wordt om buiten de kaders te denken? Je nooit kunt genieten van een adembenemende voorstelling, een film op het grote doek of live muziek die de fantasie prikkelt... 
Kinderen die wel uitgedaagd worden, ontdekken nieuwe dingen, kunnen hun talenten ontwikkelen en komen erachter wat ze echt leuk vinden. Hun wereld wordt alleen maar groter! Er ontstaat een waakvlammetje dat tot een vreugdevuur kan uitgroeien, om de wereld vol zelfvertrouwen tegemoet te treden... Dat is wat cultuureducatie doet en dat gun je elk kind! 

Niet vanzelfsprekend 

Maar voor sommige kinderen is kunst en cultuur niet vanzelfsprekend en daar ECI Cultuurfabriek iets aan doen. Bij ECI cultuurfabriek kun je theater, expo, film, pop, dance en cultuureducatie samen beleven. Het is een plek waar kinderen hun eigen talenten kunnen ontdekken, ontwikkelen en laten zien. Er is al een  cultuureducatieprogramma, maar dat wil ECI Cultuurfabriek nóg toegankelijker maken voor nóg meer kinderen. En daar is jouw hulp bij nodig!  

Met jouw bijdrage aan de actie Geef een kind cultuur kado bied jij kinderen de mogelijkheid tot ontdekken, tot ontplooien, tot groeien, tot zelfvertrouwen en geluk. Want door jouw bijdrage kunnen kinderen, voor wie het anders niet mogelijk is, in aanraking komen met cultuur. Met een plek in een workshop waar ze kunnen leren tekenen, schilderen, boetseren of waar ze oude kleding leren omtoveren tot iets nieuws. Ook kunnen ze kennismaken met toneel en musical. Ze leren hun expressie te tonen, durven te doen en worden vrijer. Als ze een muziekinstrument leren spelen prikkelt dit hun hersenen; door noten te lezen, maat te houden en tegelijk met gevoel te leren spelen. Ook kunnen ze theater en muziek zelf beleven als bezoeker.  

Samenwerking

Voor deze crowdfundactie werkt ECI Cultuurfabriek samen met een groot aantal maatschappelijke partners uit Roermond die in direct contact staan met de betreffende gezinnen en de kinderen: de Voedselbank, stichting Maximina, stichting Wel.Kom, VIJF, SWAR Roermond, de Noodopvang en alle scholen van het primair en voortgezet onderwijs.

Doneren

Via deze webpagina van ECI Cultuurfabriek kun je rechtstreeks doneren.

050623/HvL

 

Wellicht interessant