img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-6-2023 15:57

De Slag om Stevensweert 2023 - het programma

Stevensweert - 19 september 2023 - Inmiddels staan de fotoreportage, het foto-album op onze FB-pagina en de videoreportage online.

Stevensweert - 7 juni 2023 - Op zaterdag 16 en zondag 17 september verandert Stevensweert in een levendige Spaanse Vesting en gaat het vestingstadje in Maasgouw voor een weekend terug in de tijd, naar 1633. Het programma is bekend en de kaarten zijn al te koop (tegen gereduceerd tarief).  

img

Programma De slag om Stevensweert 2023

In de historische kern van Stevensweert waan je je terug in de tijd! Kijk hoe vakmannen en vrouwen oude ambachten beoefenen. Denk hierbij aan een smidse, mandenmaker en touwslager.

Laat je meeslepen in de historie door de verschillende karakters die je tegenkomt. Sta oog in oog met de roofvogels van de valkenier, laat je verassen door de trucjes van de dwalende magier of ga met de voetjes van de vloer door onze rondzwervende muzikanten.

Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten. Proef de geschiedenis bij het Historisch Banket. Of laat je verwennen door de cateraar De Timp, die speciaal voor ons zijn menu en stand een historisch sausje heeft gegeven, en spoel het weg met een lekkere Duvel 6.66!

Zelf een avontuur beleven in de Slag om Stevensweert? Loop de tent van Vechel Ventures binnen! Rick en zijn verhalenvertellers nemen je mee in een spannend interactief verhaal.

Op het Bastion Gelderland vind je het Kinderdorp, waar de kleinste tijdreizigers worden vermaakt met spel en educatie. Laat je door Baroen opleiden tot musketier of piekenier en leer hoe je een vestingstad kan innemen of verdedigen! Laat je meeslepen door de grappige verhalen van het Plansjet Poppentheater, of laat je schminken! 

Op het Slagveld kun je kijken hoe de troepen oefenen voor de grote slag! Kijk hoe de musketiers, piekeniers en cavalerie artilleristen exerceren en wen aan de oorverdovende knallen van de musketten en kanonnen.

Of bezoek het Historisch Kampement en laat je meenemen naar de leefomstandigheden tijdens de 80 jarige oorlog. Ruik aan de stoofpot of kijk hoe de soldaten en kampvolgers ontspannen voor of na de slag. Er is genoeg te zien in het Historisch Kampement, het is een klein, bruisend dorp op zich! 

Ticketverkoop 

Er er zijn al tickets te koop tegen een gereduceerd tarief, profiteer nu van deze korting via de website De Slag om Stevensweert

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

070623/HvL

Wellicht interessant