img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-6-2023 14:04

Landschapsfietstocht vanuit Linne

Linne - 8 juni 2023 - Op zaterdag 24 juni organiseert IVN Roermond een bijzondere fietstocht vanuit Linne. Fiets mee met de gidsen Erik Nevels en Ruud Snijders en maak kennis met de landschapsvorming van Midden-Limburg ten oosten van de Maas en met de geologische processen die er hebben plaatsgevonden en nog steeds plaatsvinden, zoals onder andere stuifduinen, drooggevallen rivierbeddingen, terraslandschappen, en nog veel meer. Het is een dagtocht met een lengte van ca. 50 km. 

img

Dagtocht 

Het is een dagtocht die start op de Nieuwe Markt in Linne in de nabijheid van de Maas. Vandaar gaat de tocht per fiets via binnenwegen en paden richting de Meinweg. Onderweg wordt meerdere malen gestopt om het landschap ter plekke goed te bekijken en vertellen de gidsen over bijzondere verschijnselen in het landschap. Denk hierbij aan stuifduinen, drooggevallen rivierbeddingen, terraslandschappen, een meanderende beek etc.

Ten opzichte van de ligging van de startplek met 27 meter boven NAP klimt de route geleidelijk tot op het hoogste punt, het Wolfsplateau van de Meinweg met circa 80 meter boven NAP. Vanaf het plateau wordt de daling weer ingezet richting Linne waarbij het grootste deel van de route anders is dan de heenweg, met dus ook weer nieuwe kijkpunten onderweg.

Omdat het een lange route is van ca. 50 km, is er rond de middag de gelegenheid om te lunchen (op eigen kosten) bij café-restaurant Aan De Hoeve (nabij de Gitstappermolen). Zelf een lunch meenemen en picknicken kan natuurlijk ook. Deze pauze zal ongeveer een uur duren.

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 24 juni 2023, vertrek om 9.00 uur

waar - startlocatie is Kerkplein Linne, Kerkstraat 1, Linne

deelname - Gratis voor IVN-leden en kinderen. Niet-leden: € 3,00 p.p.

aanmelden - Vooraf aanmelden is verplicht en kan per e-mail via erik.nevels@ivnroermond.nl. Gelieve bij aanmelding aan te geven of je wel/niet de lunch bij het café-restaurant wilt gebruiken. Bij hoge aantal deelnemers wordt de groep opgesplitst en wordt geprobeerd om tafels voor de lunch te reserveren. 

tip - Gezien de duur van de tocht is het raadzaam om ook voor onderweg drinken en eventueel wat te eten mee te nemen. 

extra informatie - Een deugdelijke fiets (al dan niet elektrisch) is natuurlijk een must. De gidsen zullen een banden-reparatiesetje en fietspomp meenemen.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Stockfoto
080623/HvL

 

Wellicht interessant