img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-4-2019 16:00

Boek & Film: 'If Beale Street Could Talk'

Roermond - Boekverfilmingen leveren vaak discussie op. Is de film net zo goed als het boek? De Bibliotheek Bibliorura en ECI Cultuurfabriek gaan de discussie over boekverfilmingen aan in de activiteit Boek & Film. In mei 2019 over het boek ‘Als Beale Street kon praten’ van James Baldwin, dat in 2018 is verfilmd als ‘If Beale Street Could Talk’ met KiKi Layne, Stephan James en Regina King.

img

Deelname aan de boekbespreking is gratis voor leden van de Bibliotheek Bibliorura, niet-leden betalen €5. Deelnemers aan de boekbespreking krijgen een kortingsbon van € 2 voor de film (normale prijs € 9) Aanmelden voor Boek & Film kan via deze link

Boekbespreking: 15 mei 2019 van 19.30 tot 21 uur bij Bibliotheek Bibliorura, Neerstraat 11-13, Roermond 

Film: 22 mei 2019 van 19.30 tot 22 uur bij ECI Cultuurfabriek, ECI 13, Roermond. Na de filmvertoning volgt een bespreking van de film.

Boek Als Beale Street kon praten/film If Beale Street Could Talk: 

Het is begin jaren ’70 in Harlem, New York. Tish is zwanger van haar grote liefde Fonny, maar hij zit in de gevangenis. Hij is beschuldigd van verkrachting en opgepakt door een racistische agent. De families van Tish en Fonny doen er alles aan om zijn naam te zuiveren.

 

Wellicht interessant