img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-6-2023 12:21

Wie wordt de nieuwe burgemeester van Roermond?

Roermond - 14 juni 2023 - Een door de Roermondse gemeenteraad ingestelde Vertrouwenscommissie is bezig met de procedure voor een nieuwe burgemeester van Roermond. Het werk van de commissie is inmiddels zover gevorderd dat de twee namen van de aan de gemeenteraad voor te leggen aanbeveling voor een nieuwe burgemeester (bij de Vertrouwenscommissie) bekend zijn. Op maandag 19 juni zal de naam van kandidaat nummer één bekend worden gemaakt na een besloten raadsvergadering.

img

De Vertrouwenscommissie heeft op dinsdag 13 juni aan burgemeester Hoes gevraagd een raadsvergadering uit te schrijven ter toelichting en bespreking van de aanbeveling. 

In goed overleg tussen de Vertrouwenscommissie en burgemeester Hoes is gekomen tot de volgende planning voor maandag 19 juni 2023:

18.00 uur - Besloten raadsvergadering (onder geheimhouding) ter toelichting en bespreking van het advies van de Vertrouwenscommissie. Uiteindelijk vindt in deze besloten raadsvergadering een schriftelijke stemming plaats. 
19.00 uur - Openbare raadsvergadering waarbij de naam van kandidaat nummer één bekend wordt gemaakt. 
19.30 uur - Presidium
20.00 uur - Commissie BM

De beraadslagingen in de gemeenteraad over de bevindingen van de Vertrouwenscommissie zijn niet openbaar en er geldt eeuwigdurende geheimhouding voor deze beraadslagingen. De besloten raadsvergadering is slechts toegankelijk voor de voorzitter van de gemeenteraad, de raadsleden, de raadsgriffier en de adviseur van de Vertrouwenscommissie. 

Belangstellenden die in de raadszaal aanwezig willen zijn bij het bekendmaken van de kandidaat burgemeester, kunnen wachten in de tuinzaal van het stadhuis. Als de raad zover is, worden zij daar opgehaald.   

Bron gemeente Roermond/Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
140623/HvL 

Wellicht interessant