img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-6-2023 12:43

Realisatie Logistiek Centrum Vonderen op Businesspark Midden-Limburg

Echt-Susteren - 14 juni 2023 - Amazone Real Estate B.V. heeft een koopovereenkomst gesloten met OML BV voor de aankoop van een bedrijfskavel van bijna 2 hectare, gelegen aan de Fahrenheitweg op Businesspark Midden-Limburg in de gemeente Echt-Susteren. Op de bedrijfskavel wordt een logistiek centrum gerealiseerd - Logistiek Centrum Vonderen - met een oppervlakte van 11.400 m². Het pand is geschikt voor modern gemengde bedrijvigheid (logistiek, distributie, productie en handel). 

img

De logistieke ontwikkeling genaamd Logistiek Centrum Vonderen is een knipoog naar de ooit florerende Limburgse dakpannenindustrie. Door de aanwezigheid van rivierklei vestigden 130-140 dakpannenfabrieken zich door de eeuwen heen in Limburg, vooral in Tegelen, Swalmen en Echt. Waaronder De Valk, Gebroeders Cuypers en de Stoompannenfabriek.

Deze rijke historie, in abstracte vorm, keert terug in de kleuren (aardetinten) en het ontwerp (golfstructuur dakpan ‘De Valk’) van dit logistiek centrum. 

De omgevingsvergunning is reeds verleend en de nieuwbouw start spoedig. 

Over OML

OML BV draagt bij aan de economische ontwikkeling van de regio Midden-Limburg en doet dit in samenwerking met gelieerde partijen, bedrijfsleven en overheden. OML B.V. heeft de volgende kerntaken: ontwikkeling en uitgifte van nieuwe bedrijventerreinen, acquisitie van bedrijven en sales van bedrijventerreinen, locatie- en gebiedsontwikkeling alsmede advisering bij ruimtelijk-economische vraagstukken. OML heeft percelen te koop op de bedrijventerreinen: Businesspark Midden-Limburg in Echt, Windmolenbos en Zevenellen in Haelen, De Schroof, De Hanze, Boven de Wolfskuil, De Grinderij en Oosttangent in Roermond.

Afbeelding OML (Logistiek Centrum Vonderen)
140623/HvL

 

Wellicht interessant