img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-6-2023 14:51

10 Jaar samenwerking Maasgouw, Echt-Susteren en Roerdalen in Servicecentrum MER

Midden-Limburg - 15 juni 2023 - De samenwerking tussen de gemeenten Maasgouw, Echt-Susteren en Roerdalen in Servicecentrum MER bestaat dit jaar tien jaar. Hier werd op dinsdag 6 juni bij stilgestaan tijdens een mini-symposium over de kracht van samenwerken. Het doel van de samenwerking is het verhogen van kwaliteit, efficiënter werken en de  kwetsbaarheid van de gemeentelijke organisaties verkleinen. Zo wordt de dienstverlening voor de inwoners, bedrijven en instanties verbeterd.

img

Na tien jaar loopt de samenwerking goed. Stef Strous, voorzitter van het Servicecentrum en burgemeester van Maasgouw: "Ik ben trots op deze samenwerking. Voor mij is er geen discussie óf we verder gaan met de samenwerking, maar hoe we  de samenwerking verder kunnen  versterken? De opgaven worden steeds complexer, daar moeten we op anticiperen. Samenwerking is daarbij een vereiste. Voor de drie gemeenten geldt dat door samen te werken de gemeenten zelfstandig kunnen blijven.”

Mini-symposium

Naast medewerkers waren ook collegeleden en bestuurders van de vier organisaties vertegenwoordigd. Samen onderzochten zij de kansen en uitdagingen van samenwerking. De condities van goede samenwerking zoals het belang van een gezamenlijke ambitie, het bespreekbaar maken van belangen  die spelen, het investeren in  goede relaties, de organisatie van en de processen in de samenwerking zijn uitgediept. Diversiteit tussen de organisaties, opgave van een stuk autonomie, de mate van bereidheid om te veranderen,  een onduidelijk machtscentrum maken samenwerken soms juist lastig. Praktijkvoorbeelden werden ingebracht door een panel waarin alle vier de organisaties vertegenwoordigd waren.

Foto gemeente Maasgouw
150623/HvL


 

Wellicht interessant