img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-6-2023 19:49

Burgemeester Schmalschläger van Leudal reist met Burgerbus door Heibloem

Heibloem - 16 juni 2023 - Op vrijdag 16 juni was burgemeester Désirée Schmalschläger te gast bij de Burgerbus in Heibloem. De Burgerbus is ontstaan uit een samenwerking van Zuidenwind, Dorpscoöperatie HELD en Omgevingsfonds Windpark Heibloem. De Burgerbus vergroot de mobiliteit van inwoners die er veel en dankbaar gebruik van maken. Naast de Burgerbus realiseert het Omgevingsfonds meer initiatieven zoals het vogel- en voedselbos aan de Staldijk ter versterking van de biodiversiteit.

Leefbaarheid en ontmoeten vormen belangrijke thema’s in Heibloem. Inwoners onderzoeken in werkgroepen de mogelijkheden om deze thema’s voor de toekomst te waarborgen. Ook werd gesproken over een toekomstbestendige ontmoetingsplek in Heibloem.

Burgemeester Désirée Schmalschläger: "Als gemeente kunnen we alleen maar trots zijn op de wijze hoe deze vrijwilligers vanuit hun eigen kracht de hedendaagse uitdagingen omzetten in vernieuwende en praktische oplossingen op het gebied van duurzaamheid, leefbaarheid en mobiliteit. Complimenten daarvoor en dank voor de gastvrijheid van Heidegoud!"

Foto's gemeente Leudal
160623/HvL

Wellicht interessant