img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-4-2019 04:40

Doe mee met Waterklaar en win een plantenbon

Limburg - Klimaatverandering zorgt voor steeds meer uitersten (zoals straten en tuinen die blank staan na een stortvloed van regen; bomen en planten die verdrogen, omdat er wekenlang geen druppel regenwater valt).  Het is nu voorjaar, een goed moment om de tuin Waterklaar te maken. Kom in actie en neem eenvoudige maatregelen. Doe mee met de prijsvraag op www.waterklaar.nl en win een plantenbon. Actie loopt tot 30 april 2019.

Waterorganisaties en gemeenten (ook Roermond, Leudal en Maasgouw) nemen maatregelen om wateroverlast, droogte en hittestress in onze omgeving te voorkomen en de waterkwaliteit te bewaken. 

De gemeenten, de provincie Limburg en de Limburgse waterorganisaties werken samen voor Waterklaar en bieden samen de gevolgen van klimaatverandering het hoofd. Maar daar is ook de hulp van de inwoners bij nodig.  

Daarom ook dit jaar weer de campagne Waterklaar. Een thema dat actueel blijft. 

Zelf zorgen voor een goede afvoer én de opvang van regenwater is niet alleen goed voor de tuin, maar ook nog eens voor gezond drinkwater. Driekwart van het drinkwater in Limburg wordt namelijk gemaakt uit grondwater. Bovendien zorgt het goed bergen van water voor minder overlast in natte perioden en een buffer tijdens droogte.

De gemeente helpt de inwoners hierbij graag, met een gratis adviesgesprek en eventueel subsidies om de kans op wateroverlast en verdroging van de grond tegen te gaan.

Meer informatie per gemeente via deze link

 
 
 

Tags
Wellicht interessant