img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-6-2023 15:09

Minister Kuipers in gesprek met Ambulancezorg Limburg over toekomst acute zorg

Ittervoort - 28 juni 2023 - Afgelopen maandag werd er in het nieuwe dienstencentrum van de Ambulancezorg Limburg in Ittervoort nog eens stilgestaan bij het samengaan van de ambulancediensten van Noord- en Zuid-Limburg begin dit jaar. Behalve een terugblik op de fusie werd er vooral ook vooruitgekeken naar de toekomst van de acute zorg in de provincie Limburg. Minister Ernst Kuipers van VWS was hierbij aanwezig.

Minister Ernst Kuipers (minister VWS), Helen Mertens (voorzitter ROAZ Limburg en bestuurder MUMC), Cas Ceulen (Chief Health Officer VGZ) en Jeroen van Tilburg (bestuurder Ambulancezorg Limburg) gingen met elkaar in discussie over zorgcoördinatie en regionale ontwikkelingen in de acute zorgketen.

De panelleden waren het erover eens dat de toegankelijkheid van de acute zorg alleen kan worden gegarandeerd en geoptimaliseerd wanneer álle ketenpartners samen optrekken. Hoe deze samenwerking er concreet uit zou moeten gaan zien, daar was men het nog niet over eens.

Na afloop van het panelgesprek maakte minister Kuipers aan de hand van diverse demonstraties kennis met de werkzaamheden en uitdagingen binnen de ambulancezorg, van meldkamer tot aan de ambulance zelf. Ook lieten ambulanceverpleegkundigen zelf zien hoe (technologische) innovaties behulpzaam zijn bij het stellen van de juiste diagnose, zoals bijvoorbeeld bij het vermoeden van een hartinfarct.

Foto 1: Het gesprek onder leiding van Ellen Janssen over de toekomst van de acute zorg in Limburg 
werd gevoerd met Cas Ceulen (VGZ), Helen Mertens (ROAZ Limburg), Ernst Kuipers (minister VWS) en
Jeroen van Tilburg (Ambulancezorg Limburg).
Foto 2: Een demonstratie van het meldkamerproces en de bijbehorende uitdagingen om altijd en
overal voldoende ambulances paraat te hebben staan. 
280623/HvL
 

Wellicht interessant