img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-6-2023 17:29

Koninklijke Onderscheiding voor scheidend burgemeester Stef Strous van Maasgouw

Maasbracht - 28 juni 2023 - Gouverneur Emile Roemer heeft vanmiddag de versierselen die horen bij een Koninklijke onderscheiding overhandigd aan Stef Strous, die tijdens een raadsvergadering afscheid nam als burgemeester van Maasgouw. De heer Strous – de langst zittende burgemeester van Limburg - is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijzondere verdiensten.

img

 

Als burgemeester leidde hij twee samenwerkingsverbanden in Midden-Limburg. Daarnaast was hij voorzitter van de Kring van Midden-Limburgse burgmeesters en vanaf de start van het Servicecentrum MER in 2013, voorzitter.

Stef Strous is al vele jaren een voorvechter van grensoverschrijdende samenwerking en op meerdere fronten actief binnen de Euregio Rijn-Maas-Noord. Sinds 2021 heeft de gemeente Maasgouw een kinderraad en hij is altijd een warm pleitbezorger voor het betrekken van jongeren bij de politiek.

Als bijzondere verdienste in zijn functie als burgemeester kan zijn inzet voor de crisisopvang van vluchtelingen in 2015 worden genoemd.

Al tijdens zijn studie in Utrecht en later in Weert was hij actief in het vrijwilligerswerk. Onder andere bij Vormingscentrum De Raadskelder (bewustwording van medewerkers in de eerstelijnsgezondheidszorg), Stichting de Wilg (sociaal-culturele activiteiten voor mensen met een licht-verstandelijke beperking), Montessorisschool Weert, afdelingsbestuur PvdA, KWF-Kankerbestrijding, Buurtvereniging De Molenwiek en Stichting Monumentenwacht Limburg.

Op woensdagavond volgt nog een receptie waarbij de inwoners van de gemeente afscheid kunnen nemen van hun burgemeester. Een korte sfeerimpressie van deze receptie komt binnenkort online bij DeltaLimburg.nl.

In aanloop naar zijn vertrek sprak DeltaLimburg.nl uitgebreid met hem tijdens een wandeling langs de Vlieter, vlakbij zijn woonplaats Beegden. Kijk hier naar dat bijzondere interview.

Dion Schneider wordt de nieuwe burgemeester van Maasgouw.

Foto's Pieter Cornelissen|DeltaLimburg.nl
280623/HvL

Wellicht interessant