img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-6-2023 18:04

Jan-Nick van der Broek nieuwe fractievoorzitter CDA-Roermond

Roermond - 28 juni 2023 - De 25-jarige Jan-Nick van der Broek uit Roermond is afgelopen maandag unaniem gekozen tot de nieuwe fractievoorzitter van het CDA Roermond. Hij volgt Marc Breugelmans op, die als lid van het Dagelijks Bestuur bij Waterschap Limburg kenbaar heeft gemaakt het fractievoorzitterschap hiermee niet te willen combineren. Hij kijkt terug op een mooie periode, wenst zijn opvolger veel plezier en succes en dankt iedereen voor de samenwerking. Op donderdag 6 juli neemt hij afscheid.

img

Ervaring in de politiek

Met Jan-Nick van der Broek (25 jaar) krijgt de verjongde CDA-fractie een enthousiaste en vooral gedreven fractievoorzitter. Marc Breugelmans is dan ook blij dat er zoveel jongeren klaarstaan om onze stad te 'dienen'. Jan-Nick van der Broek is al vanaf 2015 actief binnen het CDA(-Roermond). Hij is 5 jaar bestuurslid geweest en vicevoorzitter van het CDJA-Limburg, de PJO (Politieke Jongeren Organisatie) binnen Limburg. Daarnaast is Jan-Nick ooit begonnen als lid van de campagnecommissie van het CDA-Roermond. Vervolgens heeft Jan-Nick als commissielid van gemeente Roermond een breed scala aan onderwerpen gehad die de gemeente te bieden heeft. Sinds 2020 is hij raadslid van gemeente Roermond. Dit heeft hem veel ervaring opgeleverd. 

Naast zijn voorzitterschap van de CDA-fractie van de gemeente Roermond is Jan-Nick werkzaam bij de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) als bestuursadviseur en projectleider vitaal buitengebied. Daarnaast drijft Jan-Nick samen met zijn familieleden het tuincentrum ‘Roermond-Zuid’.

Samenwerken voor en met de burgers van Roermond

Jan-Nick van der Broek: "Ik vind het een hele eer om op mijn leeftijd deze taak op me te nemen en kijk dan ook uit op een constructieve samenwerking binnen de gemeenteraad en het college van B&W. Binnen de Provincie Limburg hebben wij als CDA-Roermond ook nauwe contacten. Onze oud-wethouder Angely Waajen is namelijk statenlid binnen de Provincie Limburg. Zij komt nog vaak op de koffie en dat wil ik graag zo houden! Wij zijn een partij voor en met de mensen. Daarom voel ik me ook als mensenmens helemaal op mijn plek. Mijn slogan bij de verkiezingen in 2018 was dan ook niet voor niks: ‘kijk niet terug, maar vooruit’ en in 2022: ‘Veur de toekòms’’. Hiermee wil ik zeggen dat we moeten samenwerken voor en met de burgers van òs Remunj!'."

Inzetfoto: nieuwe fractievoorzitter Jan-Nick van der Broek
280623/HvL

Wellicht interessant