img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-6-2023 16:50

KERNgezonde afsluiting in het zand in Horn

HORN – De kinderen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Mussenberg waren op 29 juni te gast bij Beach Sports Leudal. Dit in het kader van de laatste activiteit van KERNgezond van dit schooljaar. De scholieren kregen een beachvolleybal clinic, er werd een teamspel gespeeld, elk kind mocht zijn/haar eigen smoothie fietsen én opdrinken en tot slot werd er nog een suikerquiz gespeeld. 

img

Bij Beach Sports Leudal stond een leuke en sportieve activiteit op het programma. Zo kregen de kinderen een beachvolleybal clinic waarbij ze de basisbeginselen van de sport aangebracht kregen. Er werd lekker in het zand gedoken en geoefend met het slaan van de bal over het net.

Daarnaast werd er een samenwerkingsspel in het zand gespeeld waarbij de kinderen de goede code moesten kraken door goed na te denken en met elkaar te overleggen.

Als laatste onderdeel fietste elk kind op de smoothiefiets zijn of haar eigen smoothie. Die uiteraard daarna ook lekker opgedronken werd. De ingrediënten voor deze overheerlijke smoothie werden beschikbaar gesteld door Spar Ruud & Sylvia Vermeulen. Nadat de smoothie gefietst was werd de kennis over suiker nog getest tijdens een suikerquiz. Wisten de kinderen hoeveel suikerklontjes er in enkele producten zitten die ze misschien wel dagelijks tegen komen?

Foto KERNgezond
290623/HvL
 
 

Wellicht interessant