img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-6-2023 13:15

Steun initiatief voor oprichting Openbare Basisschool in Buggenum!

Buggenum - 30 juni 2023 - Een groep enthousiaste ouders heeft het initiatief genomen om een Openbare Basisschool in Buggenum te realiseren, met volledige ondersteuning van de gemeente Leudal. Om dit voorstel te laten slagen, moet worden aangetoond dat er voldoende steun is van ouders. Dat kan met een ouderverklaring, waarmee je als ouders aangeeft dat je je kind  zou willen inschrijven op de nieuwe school in Buggenum, mocht deze van start gaan. Het verplicht je echter niet om je kind daadwerkelijk aan te melden bij deze school.  

img

Waarom een nieuwe basisschool?

Gemeente Leudal heeft een officieel voorstel ingediend bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) om een openbare basisschool in Buggenum op te richten. Om dit voorstel te laten slagen, moet worden aangetoond dat er voldoende steun is van ouders. Daarom willen de initiatiefnemers alle ouders benaderen met kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 4 jaar, niet alleen uit Buggenum, maar ook uit de omliggende gebieden binnen een straal van 6 kilometer.

Wat is een ouderverklaring?

Met een ouderverklaring geef je aan dat je je kind zou willen inschrijven op de nieuwe school in Buggenum, mocht deze van start gaan. Het verplicht je echter niet om je kind daadwerkelijk aan te melden bij deze school. Je hebt altijd de vrijheid om zelf te kiezen welke school het beste bij jouw kind past.

Hoe kun je een ouderverklaring indienen?

Van 1 juli tot uiterlijk 15 oktober kun je jouw steun tonen door het indienen van een ouderverklaring. Zelfs als je niet in Buggenum woont, kun je nog steeds meedoen! Ga naar de website van DUO via de volgende link: https://duo.nl/apps/initiatief-nieuwe-scholen/index.html#/ en zoek naar "openbare basisschool Buggenum". Hier kun je jouw ouderverklaring invullen. Het enige wat je nodig hebt, is je DigiD en het BSN-nummer van je kind. Het gebruik van jouw DigiD wordt niet openbaar gemaakt. Alleen het aantal ouders dat een ouderverklaring heeft ingediend, wordt bekendgemaakt.

Belangrijke voorwaarden voor de ouderverklaring

- Je bent de ouder of verzorger van het kind en beslissingsbevoegd.
- Je kunt per kind slechts één ouderverklaring indienen.
- Je kind valt in de leeftijdscategorie van 2 tot en met 4 jaar op 1 november 2023.
- Je kind woont in een postcodegebied dat geheel of gedeeltelijk binnen een straal van 6 kilometer van de nieuwe school valt.

Vragen of meer informatie?

Heb je vragen over het initiatief of wil je meer informatie? Neem dan contact op met H. Rademakers van de afdeling Samenleving van de gemeente Leudal. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 0475-85 90 00. Tevens te bereiken via e-mailadres h.rademakers@leudal.nl.

"Laten we samen bouwen aan een toekomst voor onze kinderen in Buggenum! Jouw steun is essentieel voor het realiseren van deze nieuwe openbare basisschool. Deel dit bericht en nodig andere ouders uit om zich bij ons aan te sluiten", zo luidt de oproep van de initiatiefnemers.

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl (basisschool Buggenum)
300623/HvL 

Wellicht interessant