img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-6-2023 16:17

Presentatie boek 'Canon van Maasgouw', de rijke historie van Maasgouw

Stevensweert - 30 juni 2023 - Op dinsdag 11 juli wordt in Stevensweert de Canon van Maasgouw gepresenteerd. Na enkele jaren van voorbereiding zijn de belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van Maasgouw nu samengebracht in een boek. Op verzoek van de gemeente bracht Kris Förster van KF inHeritage, met de waardevolle hulp van de heemkundeverenigingen en musea in Maasgouw, alle verhalen samen. Het boek is vanaf 11 juli te koop bij de VVV-vestigingen in Maasgouw.

img

Tijdreis

Op 11 juli presenteren de heemkundeverenigingen, de musea en de gemeente Maasgouw gezamenlijk de historische verhalen die zijn verzameld. In een boeiende presentatie wordt u meegenomen op een tijdreis die onze lokale geschiedenis tot leven brengt. Van markante gebeurtenissen en personen tot belangrijke tradities en opmerkelijke prestaties. 

Aanmelden bijeenkomst

Wilt u bij de presentatie van de historische verhalen uit de Canon aanwezig zijn? Laat het ons dan weten. U kunt zich tot 11 juli aanmelden voor de bijeenkomst door een mail te sturen naar erfgoed@gemeentemaasgouw.nl.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 11 juli 2023, om 15.00 uur in De Hompesche Molen, Molendijk 6 in Stevensweert.

Canon van Maasgouw te koop 

De Canon van Maasgouw, het 94 pagina’s tellende boek met alle belangrijke historische verhalen van Maasgouw, is vanaf dinsdag 11 juli voor € 28,95 te koop bij de lokale VVV-vestigingen in Maasgouw:

  • VVV Thorn: Wijngaard 14 in Thorn;
  • VVV Stevensweert: Jan van Steffeswertplein 1 in Stevensweert;
  • VVV Roermond: Markt 17 in Roermond.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl (Hompesche Molen)
210623/HvL 

Wellicht interessant