img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-7-2023 15:30

OLS Born 2023 - Spannende strijd om D'n Um

Born - 8 juli 2023 - Op 7 juli 2023 begonnen 30 schutterijen aan de traditionele kavelronden op de zaterdag na het OLS. Heel snel vielen de schutterijen af waarna schutterij Sint Urbanus uit Maasniel en schutterij Sint Antonius uit Nederweert overbleven. Nadat schutterij Sint Urbanus leek te hebben gewonnen en werd bedolven door pers en fans moest er toch nog verder geschoten worden. Schutterij Sint Antonius hield het hoofd koel en wist daarna vrij snel de strijd te beslechten.

Kijk naar de reportage van DeltaLimburg.nl met het winnende schot, de ontlading bij het zestal, interviews met de schutterijen en met burgemeester Op de Laak van Nederweert direct na het winnende schot. 

Het zestal van schutterij Sint Antonius Nederweert bestaat uit: Hans Reijnders, Lieke Reijnders, Leanne Reijnders, Leon Puijnen, Leon Jeurninck en Frits Jeuninck. In 2007 organiseerde Nederweert ook al eens het OLS nadat schutterij Sint Antonius in 2006 heet OLS in Stramproy had gewonnen. Bekijk ook de fotoreportage die wij maakten op de facebookpagina van DeltaLimburg.nl

De uitslag van de schietwedstrijd tijdens het OLS 2023 in Born:

1.   Sint Antonius - Nederweert
2.   Sint Urbanus - Maasniel
3.   Sint George - Simpelveld
4.   Sint Willibrordus - Obbicht
5.   Sint Petrus en Paulus - Susteren
6.   Het Heilig Kruis - Grevenbicht
7.   Sint Petrus - Kelpen-Oler
8.   Sint Sebastianus - Neer
9.   Sint Martinus - Maasbree
10. Sint Elisabeth - Stokkem

Foto: Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
Videoreportage: Leon van Lier en Pieter Cornelissen|DeltaLimburg.nl
090723/LvL

Wellicht interessant