img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-7-2023 14:56

Wandeltip - 13 nieuwe wandelroutes in Roerdalen en Wassenberg (D)

Roerdalen/Wassenberg - 10 juli 2023 - Roerdalen en Wassenberg nodigen wandelliefhebbers uit om te genieten van de prachtige natuur en interessante bezienswaardigheden, met een bijzonder uitstapje naar de charmante Duitse Wassenberg. Het gebied is verrijkt met 13 nieuwe wandelroutes, samengebracht in een handzaam boekje. Dit boekje bevat een overzichtskaart, knooppunten, horeca en interessante bezienswaardigheden langs de routes.

img

Routes

De diversiteit van de gemeente Roerdalen en Wassenberg (D) komt terug in de routes.

Zo kun je wandelen door het eeuwenoude Munnichsbos en langs de Roer, kun je bezinnen in St. Odiliënberg en proef je het kasteelgeluk van Montfort. Het rolstoelvriendelijk familiepad in Nationaal Park de Meinweg voert door een afwisselend bos- en heidelandschap.

In Wassenberg zijn 4 vitale wandelroutes rond het centrum uitgezet waarbij gezondheid en natuur centraal staan.

De lengte van de routes varieert van 2,3 tot 12 kilometer.

QR-code

De wandelroutes zijn voorzien van een handige QR-code, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden gedownload op een smartphone. Dit biedt de mogelijkheid om de routes te volgen aan de hand van de knooppunten. Hierdoor wordt het wandelen nog toegankelijker en plezieriger. 

Geluksplekken

Zowel in Roerdalen als in Wassenberg kom je onderweg langs een aantal bijzondere geluksplekken, speciaal aangewezen door de lokale inwoners. Deze plekken voegen een extra dimensie toe aan de wandelervaring, waardoor je de omgeving op een unieke manier kunt beleven. 

Het wandelboekje met de 13 nieuwe routes is verkrijgbaar bij de VVV-servicepunten in Roerdalen en bij VVV Roermond en kan tevens online worden besteld via www.webshophartvanlimburg.nl.

Foto Hart van Limburg
100723/HvL

 

Wellicht interessant