img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-7-2023 11:32

Coalitie Maasgouw verder zonder VVD

Maasbracht - 28 juli 2023 -  Coalitiepartijen Lokaal Belang (LB) en CDA hebben per direct afscheid genomen van de VVD in de coalitie van de gemeente Maasgouw. Lokaal Belang en CDA behouden een meerderheid in de gemeenteraad met 11 van de 19 zetels. Aanleiding voor het afscheid is een vertrouwensbreuk tussen Lokaal Belang en CDA enerzijds en de VVD anderzijds, zo laten de fractievoorzitters van Lokaal Belang en CDA weten. Hieronder de officiële verklaring van beide partijen en de reactie van VVD Maasgouw daarop.

img

Officiële verklaring fractievoorzitters Bert Impelmans (LB) en Erwin Dehing (CDA)

"We hebben gemerkt dat, al langere tijd, de coalitie het steeds vaker inhoudelijk het niet met elkaar eens is. We hebben de afgelopen maanden regelmatig met de drie partijen aan tafel gezeten om te komen tot een sterkere, beter op elkaar ingespeelde coalitie, vooral voor het varen van de juiste koers. Tijdens deze gesprekken hebben we de VVD ook gewezen op hun beschuldigende toon in de raadszaal en op sociale media aan het adres van het college, het ambtelijk apparaat en de andere coalitiepartijen. We hebben deze uitingen als zeer storend ervaren voor de samenwerking in de coalitie.

Tijdens de laatste raadsvergadering uitte de VVD-fractie wederom beschuldigingen aan het adres van een wethouder en een ambtenaar. Dit is voor ons de bekende druppel geweest Ondanks recente gesprekken en, met wederzijdse goedkeuring, gemaakte afspraken zien we geen verbetering in de houding van de VVD. Voor ons is de samenwerking met de VVD daarom onhoudbaar geworden.

Wij zien geen andere manier dan zonder de VVD verder te gaan. We hebben er alle vertrouwen in dat met het Lokaal Belang en het CDA in de coalitie de rust snel weer terugkeert en we de ingeslagen koers voor Maasgouw kunnen voortzetten."  

Reactie VVD Maasgouw op besluit Lokaal Belang en CDA 

"Op uitnodiging van Lokaal Belang en CDA hebben we in een bijeenkomst te horen gekregen dat de coalitie wordt voortgezet zonder de VVD. De door hun uitgesproken vertrouwensbreuk werd wel erg eenzijdig uitgelegd.

De VVD heeft altijd gehandeld in het belang van haar inwoners, verenigingen, ondernemers en conform het coalitieakkoord. Als VVD vinden we het belangrijk op te komen voor onze inwoners en ondernemers van Maasgouw.

Wij hebben de afgelopen periode als VVD van ons laten horen op een kritische en daadkrachtige toon, het is te betreuren dat dit niet door de andere coalitiepartijen werd gewaardeerd. 

We vinden het dan ook onbegrijpelijk dat het nu heeft geleid tot een breuk, wij hadden graag de samenwerking voortgezet. We blijven ons inzetten voor het belang van Maasgouw!" (Bron FB VVD Maasgouw)

 

 
Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
280723/HvL
 

Wellicht interessant