img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-4-2019 13:25

Laurentius wint eerste prijs voor IncoCure

Roermond - Het programma IncoCure van het Laurentius Ziekenhuis - ontwikkeld door uroloog Marcel de Bruin voor vrouwen met ongewild urineverlies - heeft tijdens de Value Based Dragons' Grant & Endorsement 2019 de eerste prijs gewonnen. Vrouwen kunnen met IncoCure op een laagdrempelige manier en geheel anoniem een betrouwbare diagnose krijgen, gecombineerd met advies op maat. Het programma kent een zeer hoge patiënttevredenheid. 

img

IncoCure omvat een diagnostisch expert programma, gekoppeld aan een online vragenlijst over ongewild urineverlies. Het resultaat is een verbetering van de gezondheidssituatie van maar liefst 90% van de deelnemende vrouwen én een aanzienlijk lager gebruik van incontinentiemateriaal. 

Met het winnen van deze prijs heeft IncoCure behalve de eer ook advies en ondersteuning ter waarde van € 10.000 in de wacht gesleept.

Uroloog Marcel de Bruin: “Ik ben enorm blij met het winnen van deze prijs, want het duidt op internationale erkenning van het initiatief van IncoCure en de kwaliteit zoals nagestreefd in VBHC. IncoCure wil zich internationaal uitbreiden en dit is een goede stap in die richting. IncoCure is essentieel om het taboe op incontinentie te doorbreken."

Value Based Health Care Center Europe is een platform waar informatie wordt uitgewisseld op het gebied van Value Based Health Care (VBHC), ofwel waardegedreven zorg: het maximaliseren van de waarde van zorg voor de patiënt en het reduceren van de zorgkosten. Value Based Dragons' Grant & Endorsement is ontwikkeld met het oog op het samenbrengen van zeer ervaren pioniers op het gebied van VBHC en initiatieven in de beginfase met als doel deze initiatieven te laten opbloeien.

Foto: Uroloog Marcel de Bruin (midden) neemt de prijs in ontvangst - VBHC Center Europe.

Wellicht interessant