img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-7-2023 16:15

Met deze tips geniet je nóg meer van je tuin

28 juli 2023 - Je tuin is toch vaak de plek waar je lekker tot rust kan komen en kan genieten van het mooie weer. Met de steeds hogere temperaturen in Nederland brengen we ook steeds meer tijd door in de tuin, daarom is het des te fijner als je tuin een plek is waar je heerlijk kunt genieten. In dit artikel lees je aantal tips hoe je nóg meer van je tuin kan gaan genieten.

img

Zorg voor een fijne zithoek

Natuurlijk is een fijne zithoek in je tuin onmisbaar. Een fijne zithoek creëer je door comfortabele meubels uit te kiezen, zoals een fijne loungebank of een buitentafel met comfortabele buitenstoelen. Ook de plek in de tuin is heel bepalend, kies bijvoorbeeld een hoek uit met voldoende schaduw en/of privacy. Maak een zithoek in de tuin extra gezellig door het toevoegen van buitenverlichting, leuke accessoires en uiteraard mogen bloemen en planten niet ontbreken.

Kies voor onderhoudsvriendelijke planten

Een tuin hebben is natuurlijk heel fijn maar het brengt ook altijd wat werk met zich mee. Ben je meer in je tuin bezig qua onderhoud dan dat dat je zit te genieten, wellicht is het dan slim om eens te kijken hoe je dit kunt oplossen. Een tuinman kan een prima oplossing zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om onderhoudsvriendelijke planten te kopen. Planten die weinig onderhoud en verzorging nodig hebben zijn bijvoorbeeld: Kattenkruid, Vrouwenmantel en Rubella. Ook het onderhouden van je gazon kan veel tijd kosten, overweeg daarom je gras te vervangen voor kunstgras.

Geniet ook in de avond van je tuin

Ook in de avond is het erg lekker om nog wat tijd door te brengen in je tuin. Vooral op een warme dag kun je vaak in Nederland nog lekker lang nagenieten van de warmte en koelt het ook niet snel af. Is het toch wat frisser, overweeg dan eens een terrasverwarmer aan te schaffen. Koop bijvoorbeeld een elektrische terrasverwarmer zodat je heel comfortabel op de wat koelere avonden nog steeds kan genieten van je tuin.

Bouw een overkapping

Een mooie overkapping kan ook een hele goede toevoeging zijn voor je tuin. Met een overkapping kan je tijdens de hele warme zomerdagen extra beschutting creëren maar ook op de wat frissere dagen zit je meer beschut en kun je toch blijven genieten van je tuin. Maak bijvoorbeeld een overkapping boven je terras aan je huis vast of plaats een pergola achter in je tuin voor een extra zithoek. Vind je een overkapping bouwen teveel werk of mogelijk wat te prijzig, zorg dan voor meer beschutting met behulp van een schaduwdoek.

Maak een buitenkeuken in je tuin

Heb je een overkapping dan is het zeker het overwegen waard om een buitenkeuken toe te voegen aan je tuin. Dit is natuurlijk heerlijk luxe en zeker een fijne toevoeging aan je tuin. Een buitenkeuken is heel makkelijk zelf te bouwen, bijvoorbeeld met tuinhout en beton en het hoeft niet veel geld te kosten. Bouw ook bijvoorbeeld een steenoven of integreer een barbecue zodat je ook echt buiten kan koken.

Door deze tips toe te passen in je tuin, zorg je dat je in vervolg nog meer kan genieten van je tuin.

 

 

 

Wellicht interessant