img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-8-2023 16:53

Ouderen Songfestival 2023 - Limburgse voorronde

Limburg - 9 augustus 2023 - Ook dit jaar is er weer een voorronde van het Ouderen Songfestival in Limburg. Na diverse edities in Swalmen en Roermond, zakt het festival nu verder af naar het zuiden, naar Landgraaf. Op zondag 27 augustus wordt daar de voorronde van de 32e editie van het Ouderen Songfestival in Het Streeperkruis gehouden. Iedereen vanaf 55 jaar kan meedoen met het festival. De repertoirekeuze is vrij, de deelnemer bepaalt. 

img

Het Streeperkruis in Landgraaf, de plek waar Heintje Simons met zijn Mama de talentenjacht won en de wereld veroverde. De feestzaal van het partycentrum vormt een prachtig podium voor de zangers, er staat een piano die door muzikaal leider van het festival, pianist Kees van Zantwijk, zal worden bespeeld en er is voldoende ruimte om vele belangstellenden te ontvangen. Kortom, een uitermate aantrekkelijke locatie voor iedereen vanaf 55 jaar die altijd al eens samen met een professionele pianist zijn of haar lievelingslied heeft willen zingen.

De overige acht voorrondes worden verspreid door het land gehouden. Iedereen vanaf 55 jaar kan meedoen met het festival dat al ruim dertig jaar senioren de kans biedt hun passie te volgen, hun liefde voor zingen te delen met anderen. De repertoirekeuze is vrij, de deelnemer bepaalt. 

Muzikaal leider Kees van Zantwijk begeleidt alle kandidaten in de voorronde op piano. In de prefinale worden alle finalisten begeleid door zijn OSF Combo, in de Grande Finale door zijn achtkoppige OSF Orkest.

Een vakbekwame jury bepaalt wie doorgaat naar de volgende ronde.
Tijdens de Grande Finale, op 10 december in Theater Amsterdam, worden behalve drie vakjuryprijzen ook de publieks- en de internetprijs uitgereikt.
 
Inschrijven kan zolang er voorrondes zijn en er voldoende plaats is en kan via dit inschrijfformulier op ouderensongfestival.nl.  

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

090823/HvL
 

Wellicht interessant