img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-8-2023 13:26

Openluchttheater Thorn - Benefietconcert 'Help ze Thuiskomen'

Thorn - 12 augustus 2023 - De Stichting ‘Help Ze Thuiskomen’ presenteert op zaterdagavond 26 augustus in het Openluchttheater Thorn een bijzonder concert waarmee ze aandacht vraagt voor de ingrijpende gevolgen van PTSS (posttraumatisch stresssyndroom) in het dagelijkse leven van (oud-)geüniformeerden. De opbrengst van dit benefietconcert gaat naar de stichting. Door uw aanwezigheid bij dit bijzondere concert steunt u het goede doel 'Samen tegen PTSS'.

img

Wereldpremière Muzikale Compositie QPO

Met solistische passages in fluit en sopraan verzorgen slagwerkers en blazers van Philharmonie Sittard, Harmonie St. Michaël van Thorn, fluitkwintet Sfyria, sopraan Claudia Couwenbergh en singer-songwriter Linda Zijlmans onder leiding van Frank Marx een luisterrijk concert.

Hoogtepunt van het concert is de wereldpremière van de muzikale compositie ‘Qua Patet Orbis’, gecomponeerd door Vincent Cox. QPO is het motto van het Korps Mariniers en het betekent: ‘Zo wijd de wereld strekt’. Het muziekwerk verklankt met gelaagde arrangementen, afwisselend harmonieus en statig de drie korpswaarden: Verbondenheid – Kracht – Toewijding.

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 26 augustus 2023, van 18.00 tot 20.00 uur

waar - Openluchttheater Thorn

entree - € 10,00. Deze avond is niet geschikt voor kinderen onder de 13 jaar

kaarten - deze zijn te bestellen via de website van het Openluchttheater Thorn . Ook bestaat de mogelijkheid tegelijk met het kopen van een toegangsticket de Stichting Help Ze Thuiskomen extra te sponsoren.  

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

 

Foto's Openluchttheater Thorn
120823/HvL  

Wellicht interessant