img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-9-2023 10:30

Ver­van­ging ver­keers­re­gel­in­stal­la­tie kruis­punt N273 Na­po­le­ons­weg en N279 Heyt­huy­ser­weg

Horn - 25 september 2023 - Van donderdag 28 september tot donderdag 26 oktober wordt de verkeersregelinstallatie van het kruispunt N273 Napoleonsweg en N279 Heythuyserweg vervangen. De regelinstallatie met verkeerslantaarns is sterk verouderd: deze kan niet blijven staan totdat het kruispunt wordt vervangen door een rotonde (onderdeel van het project N280 Leudal). Tijdens de werkzaamheden wordt gebruik gemaakt van een tijdelijke verkeersinstallatie om de verkeershinder tot een minimum te beperken. 

De aanleg van een rotonde op het kruispunt N273 Napoleonsweg en N279 Heythuyserweg is onderdeel van het project N280 Leudal. Het huidige kruispunt is met verkeerslichten geregeld. Omdat de regelinstallatie met verkeerslantaarns sterk verouderd is, moet deze oude installatie nu al vervangen worden. Het is niet mogelijk deze regelinstallatie in stand te houden tot het kruispunt vervangen wordt door een rotonde (als onderdeel van het project N280 Leudal).

Nieuwe bekabeling

Het vervangen van de installatie staat gepland voor de eerste drie weken van oktober 2023. Op basis van een eerdere onderhoudsinspectie van deze verkeersregelinstallatie bleek dat de grotere masten kunnen blijven staan, maar de bekabeling vervangen dient te worden. Omdat er dan toch in de grond gegraven wordt, worden tegelijkertijd kabels aangebracht voor de wachttijdvoorspellers voor fietsers. Deze wachttijdvoorspellers zorgen ervoor dat de fietsers een indicatie van de wachttijd krijgen voordat het rode fietslicht groen wordt. Tijdens het vervangen van de verkeersregelinstallatie wordt de verkeersdoorstroming geregeld met een tijdelijke verkeersinstallatie, zodat het verkeer minimale hinder ondervindt.

Deze nieuwe verkeersinstallatie zal, na ombouw van dit kruispunt naar een rotonde, hergebruikt worden op een andere locatie op een provinciale weg.

Foto en video Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
140823/HvL

Wellicht interessant