img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-8-2023 10:30

Lokale kerstpakketten: dé Limburgse trend voor 2023

Limburg - 17 augustus 2023 - Hoewel we nog volop genieten van de warme zomermaanden, zijn er al bedrijven die druk bezig zijn met de voorbereidingen voor het kerstseizoen. Opvallend genoeg zijn lokale kerstpakketten naar verwachting de trend voor 2023 in Limburg. Kerstpakketten Bedrijven zoals Kerstpakketten Idee, Kerstpakket Webshop en Kerstpakketten Pro zijn actief bezig deze trend vorm te geven.

img

Lokale bedrijven steunen

Een groeiende trend voor 2023 in Limburg komt in de vorm van lokale kerstpakketten. Dit type kerstpakket focust op het bevorderen van regionale producten en bedrijven, wat resulteert in een uniek en persoonlijk geschenk voor medewerkers en relaties. Het doet meer dan alleen waardering tonen; het steunt ook de lokale economie en draagt bij aan duurzaamheid.

Lokale kerstpakketten stellen duurzaamheid en sociale impact op de voorgrond, zo vertelt Karin van Kerstpakket Webshop. Door te kiezen voor lokale producten bevordert dit kerstpakket het milieu en de lokale economie. Ze ondersteunen kleinschalige en lokale producenten, wat op zijn beurt bijdraagt aan de lokale economie. Dit is een uitstekende manier om als bedrijf te laten zien dat je niet alleen waarde hecht aan je personeel en relaties, maar ook aan de gemeenschap en de wereld.

Bovendien is de trend naar lokale kerstpakketten een kans om de unieke smaak van de regio waarin je bedrijf zich bevindt te delen. Guusje van Kerstpakketten Idee vertelt dat ondernemers het kerstpakket bestellen leuk vinden wanneer zij lokale producten kunnen uitkiezen in de kerstpakketten showroom. “Wij vertellen dan het verhaal en de herkomst achter elk product, wat weer kan worden doorgegeven aan het personeel.” Elk gebied heeft tenslotte zijn eigen specialiteiten, of het nu gaat om eten, drinken, handwerk of andere producten. Een kerstpakket dat zorgvuldig is samengesteld met lokale producten kan een prachtige afspiegeling zijn van de rijke cultuur en tradities van je regio.

Kerstpakket bedrijven spelen al in op deze trend. Zij bieden de mogelijkheid om kerstpakketten te vullen met producten van lokale leveranciers. Dit draagt bij aan de unieke en persoonlijke toets van deze kerstpakketten.

De voordelen van lokale kerstpakketten

Wie wil er nu niet een uniek en authentiek kerstpakket ontvangen? Als je aan lokale kerstpakketten denkt, denk je aan gezelligheid, duurzaamheid en ondersteuning van onze eigen lokale ondernemers. Pascal van Kerstpakketten Pro zet de voordelen van dit bijzondere kerstpakket op een rijtje:

●     Unieke en authentieke geschenken: Geen doorsnee kerstpakketten, maar échte pareltjes vol met streekproducten, handgemaakte items en verrassende vondsten. Je geeft je medewerkers en relaties iets bijzonders mee naar huis.           

●     Ondersteuning van lokale economieën en ondernemers: Door te kiezen voor lokale kerstpakketten stimuleer je de lokale economie. Je doet een goede daad en weet zeker dat er veel liefde en aandacht in elk pakket zit.           

●     Vermindering van ecologische voetafdruk: Minder transport, minder uitstoot! Ook dat maakt dat lokale kerstpakketten beter zijn voor het milieu. Plus, veel lokale ondernemers produceren duurzaam, dus je scoort ook nog eens groene punten!           

●     Versterking van bedrijfsrelaties en gemeenschapsbanden: Gedeelde trots leidt tot een hechte gemeenschap. En je medewerkers en relaties zullen zich gewaardeerd voelen omdat je ze verrast met een kerstcadeau dat net even anders is. 

Zelf een lokaal kerstpakket samenstellen? 

Zeg nou zelf, wat is er leuker dan je eigen, duurzame kerstpakket samenstellen met producten van lokale ondernemers? Lokale kerstpakketten blijken in 2023 razend populair. Wij vroegen kerstpakketten Pro naar de beste tips voor zelf lokale kerstpakketten samenstellen.

Ben je een werkgever en wil je dit jaar echt eens iets anders proberen met je kerstpakketten? Breng dan een bezoekje aan een showroom waar ze gespecialiseerd zijn in het samenstellen van kerstpakketten met lokale producten. Daar kijk je je ogen uit terwijl je tussen de ambachtelijke kazen, huisgemaakte jam en andere lokale lekkernijen loopt.

Werknemers weten vaak precies wat ze zelf het lekkerst vinden. Dus waarom zou je hen niet de vrijheid geven om hun eigen kerstpakket samen te stellen? Met het eigen keuze concept kunnen ze hun hart ophalen aan lokaal geproduceerde producten en zelf bepalen wat er in hun duurzame kerstpakket belandt.

Wellicht interessant