img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-8-2023 15:00

Cultuurhistorische Zomer 2023 ... in Hunsel

Hunsel - 17 augustus 2023 - De Cultuurhistorische Zomer strijkt op dinsdag 22 augustus neer in Hunsel. een klein kerkdorp in de gemeente Leudal met ca. 950 inwoners. Het dorp, gelegen aan de Jacobus de Compostella-route, kent onder andere een rijk verenigingsleven en veel actieve inwoners die zich op vrijwillige basis inzetten voor hun dorp.

img

Hunsel 

Hunsel is een klein kerkdorp in Midden-Limburg, grotendeels agrarisch gebied in de gemeente Leudal met ca. 950 inwoners. Hunsel ligt op een hoogte van 30 meter; dwars door Hunsel stroomt de Uffelse Beek. 

Hunsel heeft een rijk verenigingsleven, kampeerplaatsen, woon-/zorgcomplex, zorgboerderij en enkele oude boerderijen. 

De Sint Jacobus de Meerdere Kerk ligt aan de “Jacobus de Compostella-route” komend vanuit Den Helder-Amsterdam-Den Bosch-Weert-Hunsel en zo door naar Maastricht.

Een dorp met veel vrijwilligers o.a. voor de speeltuin “Zeevershof”, de Sint Jacobus de Meerdere kerk, het park Velter, Wereld Oorlog II monumenten, de Groels- en Óngerbrögker kapel.

U krijgt ook het verhaal van de Hunseler Ziekte te horen. Kortom, ontdek onder deskundige historische begeleiding Hunsel.

In de parochiezaal is de afsluiting met nog een presentatie.

Praktische informatie

wanneer - dinsdag 22 augustus 2023, aanvang 19.00 uur

waar -  in de St. Jacobus de Meerderekerk,  Jacobustraat 14, Hunsel  

deelname - gratis

organisatie - de organisatie is in handen van Stichting De Aldenborgh, Kring Weert van het Koninklijk, het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap en Geschied- en Heemkundige Kring „Land van Thorn”.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

180823/HvL 

Wellicht interessant