img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-8-2023 11:30

Bibliocenter - Taalwandeling in het Leudal

Heythuysen - 18 augustus 2023 - Bibliocenter organiseert op donderdag 7 september in het kader van De Week van Lezen en Schrijven een taalwandeling in natuurgebied het Leudal. Je bent heerlijk in beweging, leert mensen kennen én je gaat ontdekken wat het Leudal zo bijzonder maakt. De wandeling vertrekt en eindigt bij de bibliotheek in Heythuysen. De wandeling start om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Deelname is gratis.

img

Thema: Natuur Informatie Pad Leudal

De wandelroute voert langs de Leubeek en de Leumolen. Het Natuurpad is voorzien van bordjes met verklarende teksten over bijzonderheden in dit natuurgebied. Tijdens de wandeling volg je een route op een kaart en kom je op plekken waar je opdrachten en informatie krijgt over het gebied.

Tijdens de wandeling wordt een wandelkaart gebruikt. Deze wandelkaart bevat alle informatie om een goed gesprek te voeren en de verschillen tussen bijvoorbeeld de dieren te bespreken. Ook nodigt de kaart uit om elkaar vragen te stellen en meer over het onderwerp te weten te komen. De wandelkaart is in eenvoudige taal geschreven en bevat mooie gespreksoefeningen en begrippen voor uitbreiding van de woordenschat.

Aanmelden

Wil je meewandelen? Meld je aan door een appje te sturen of te bellen naar Toos Jenniskens van Bibliocenter, tel 06-36126111. Je kunt haar ook mailen c.jenniskens@bibliocenter.nl.

Op www.bibliocenter.nl/taal staat een overzicht van alle taalactiviteiten van Bibliocenter. 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
180823/HvL 

Wellicht interessant