img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-8-2023 18:15

Feestelijke heropening La Rochelle in Roggel - La Rochelle 2.0

Roggel - 24 augustus 2023 - Op zondag 10 september wordt het Roggelse gemeenschapshuis La Rochelle  officieel heropend: La Rochelle 2.0, volledig gerund door vrijwilligers. Het wordt een groot feest voor jong en oud, met medewerking van veel Roggelse verenigingen, basisschool De Zjwiek en de BSO. De officiële opening vindt plaats door wethouder Heleen Wijers. Er is vertier voor de kinderen, live muziek en ook de inwendige mens wordt niet vergeten! Iedereen is van harte welkom, de entree is gratis!

img

Eind 2021 werd duidelijk dat gemeenschapshuis La Rochelle in Roggel per 1 januari 2022 gesloten zou worden. Het toenmalige bestuur zag geen overlevingskansen mede omdat de gemeente alle financiële steun in het komende jaar zou intrekken.

La Rochelle kon alleen openblijven met hulp van vrijwilligers. Onmiddellijk kwam er spontaan een burgerinitiatief op gang om LR te behouden. Door dit grote aantal vrijwilligers en sympathisanten besloot de gemeente om de sluiting een jaar uit te stellen tot 1 januari 2023.

Eendrachtig ging men aan de slag, er werden werkgroepen gevormd en medio 2022 kwam een nieuw bestuur, een nieuw logo, nieuwe beheerders, nieuwe website en meer nog: de statuten werden aangepast, het huishoudelijk reglement geactualiseerd en er werd een heus businessplan geschreven.

Het streven is om La Rochelle samen met alle vrijwilligers via een 5 jarenplan tot een levensvatbare BMV, een brede maatschappelijke voorziening te maken, zodat alle culturele evenementen door kunnen gaan, denk aan de vastenaovendj, het KVW, de vele concerten, markten enz. 

Vanaf 1 november 2022 staat La Rochelle op eigen benen zonder financiële steun van de gemeente, alles wordt gedaan door vrijwilligers.  

Een half jaar terug werd gestart met de herinrichting van de bibliotheek en de foyer. In de bibliotheek-ruimte heeft de Heemkunde vereniging Roggel haar onderkomen gevonden. De foyer is omgetoverd tot de Roggel Leef Inloup. Alle kozijnen en muren zijn geschilderd met een mooie nieuwe uitstraling als gevolg.

Pas nog werden de andere zalen in dezelfde kleuren geschilderd, kregen een andere aanduiding en zo werd fase twee van de herinrichting een feit. 

Feestprogramma

Onder het motto ACHTEROM IS KERMIS zijn er attracties voor elke leeftijd: een springkussen en speurtocht, presentaties met filmpjes van vroeger en voorál muziek, héél veel muziek van Roggelse muzikanten zoals joekskapel Paaf Aaf, Harmonie Amicitia, de Birdies, Hanna Lahaije , Liath, de Roggelse PP Band, big band Xpero, Pieter Steenvoorden & Enith Linssen, Cornelius Leonardus en 't Limbo Project. Bakkerij Heerschap zorgt voor een heerlijk stukje vlaai.

In samenwerking met basisschool de Zjwiek en de BSO kunnen de kinderen aan een speurtocht deelnemen. In de bieb wacht hen een attractie en bovendien kunnen zij zich uitleven op het springkussen van het KVW. Bij goed weer is er een buitenterras, ook worden bezoekers getrakteerd op een stuk vlaai van bakkerij Heerschap. In La Rochelle vinden in de diverse zalen rondleidingen en presentaties plaats, er worden tal van films gedraaid en iedereen genieten van live muziek van bovengenoemde Roggelse muzikanten, die zo La Rochelle (soms letterlijk)nieuw leven inblazen.

Praktische informatie

wanneer - zondag 10 september 2023 - 13.30 uur aanvang feest bij La Rochelle en op het schoolplein, 14.00 uur officiële opening door wethouder Heleen Wijers
 
waar - La Rochelle en op het schoolplein BS De Zjwiek, Pastoor Hanraetsstraat, Roggel
 
entree - gratis

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

foto Helian van Lier|DeltaLimburg.nl
240823/HvL

Wellicht interessant