img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-8-2023 12:10

Geen inzameling taxussnoeisel voor kankerbestrijding in 2023

26 augustus 2023 - Stichting Taxus Taxi zamelt elk jaar taxussnoeisel dat wordt verwerkt tot medicijnen tegen kanker. Dit jaar echter niet. Dit is geen eigen keuze, de oorzaak ligt bij de fabrieken die het snoeisel verwerken tot medicijnen tegen kanker. Zij kunnen momenteel geen nieuw snoeisel ontvangen omdat ze nog bezig zijn met het verwerken van andere materialen en het snoeisel van vorig jaar. 

img

"Helaas moeten wij melden dat de taxusinzameling pas in 2024 weer van start zal gaan. Door aanhoudende problemen bij de verwerkers van het snoeisel hebben we geen andere keus dan een jaar over te slaan. We betreuren het zeer dat we de kostbare takjes dit jaar niet in kunnen zamelen. Mocht u onze stichting toch willen steunen, dan kan dat dit jaar middels een kleine financiële donatie."

Meer informatie is te vinden op de website taxustaxi.nl. Mocht je een donatie willen doen, ga dan naar www.taxustaxi.nl/gift.

Al meer dan 15 jaar zet Stichting Taxus Taxi zich met hart en ziel in voor de strijd tegen kanker door elk jaar taxussnoeisel in te zamelen. De stof uit de taxusnaalden wordt gebruikt bij bestrijding van borst,- maag,- slokdarm,- prostaat,- long,- eierstok en huidkanker. 

250823/HvL


 

Wellicht interessant