img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-8-2023 10:45

Unieke vastelaoves voetbalwedstrijd in Maasbracht voor CliniClowns

Maasbracht - 27 augustus 2023 - Op zaterdagavond 9 september zal in stadion de Mortelskoel van voetbalclub MBC'13 te Maasbracht een bijzondere en unieke Vastelaoves-voetbalwedstrijd plaatsvinden. Carnavalsvereniging Onger 't Viaduct trapt dan haar 2x11 jubileumseizoen letterlijk af met ‘De Aaftrap’, een benefietwedstrijd waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de CliniClowns.

img

CliniClowns

In 2019 haalde prins Joost I samen met zijn Peaky Blinders tijdens de bezochte recepties op een ludieke wijze geld op voor de CliniClowns. Uiteindelijk kon een mooie cheque van € 333,33 worden overhandigd aan dit prachtige goede doel.

In dit jubileumseizoen wil de CV Onger 't Viaduct wederom het mooie en betekenisvolle werk van de CliniClowns ondersteunen.

Waarom? 

"Tijdens de covidperiode en de periode daarna hebben artiesten, verenigingen en sportclubs een moeilijke tijd gehad, maar goede doelen zoals de CliniClowns hadden dat nog veel meer. De aandacht en inkomsten voor dergelijke goede doelen waren in die periode gering."

Waarom specifiek de CliniClows als goede doel?

"Ieder kind hoort te spelen en plezier te maken. Sommige kinderen zijn echter ziek en besteden veel tijd in het ziekenhuis voor het ondergaan van onderzoeken en behandelingen. De CliniClowns toveren een lach op het gezicht bij deze kinderen en laten ze voor even vergeten dat ze ziek zijn. We kunnen een kleine knipoog maken naar de essentie van onze Vastelaovend, want deze essentie bestaat immers uit het maken van lol en plezier en het even vergeten van je zorgen. Maar zeg nu zelf, wat is er nu mooier dan de glimlach van een kind?"

De teams

Aan de aftrap van dit ludiek benefietduel verschijnen twee teams. Onger ‘t Viaduct United, een All Star-team bestaande uit leden én oud-leden van C.V. Onger ’t Viaduct neemt het op tegen Sporting Vastelaovend, een elftal met voetballers van verschillende bevriende carnavalsverenigingen.

Regilio Vrede zal dienst doen als coach van dit team waarvoor carnavalsverenigingen de Hoonder, Pölle, Sluishoek, Kwekkerte, Aester en d’n Uul van den Grauwert net als Joekskapel Zonger Drank Geine Klank hun beste voetballers afvaardigen.

Wie de coach wordt van Onger ’t Viaduct United wordt op een later moment bekendgemaakt. Al met al belooft het een epische strijd tussen Onger ’t Viaduct United en Sporting Vastelaovend te worden.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

260823/HvL

Wellicht interessant