img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-9-2023 12:06

Interesse in vrijwilligerswerk? Bezoek dan de Vrijwilligersproeverij in Roermond

Roermond - 4 september 2023 - “Vrijwilligerswerk, iets voor mij? Voor iedereen die overweegt iets voor een ander te betekenen en benieuwd is naar de mogelijkheden hiervoor binnen de gemeente Roermond, is er de Vrijwilligersproeverij. Op zaterdag 30 september presenteren diverse lokale organisaties zich op de Vrijwilligersproeverij in de Minderbroederskerk in Roermond. De vrijwilligersproeverij wordt georganiseerd door Actief Roermond (horend bij Vijf) en Maatschappelijk Platform Roermond.

img

Vrijwilligers en actieve burgers zijn essentieel voor onze samenleving. En niet alleen omdat hun inzet van onschatbare waarde is en zij onvoorwaardelijk klaarstaan voor anderen. Het mes snijdt aan twee kanten: vrijwilligers ervaren hun werk vaak ook als een verrijking van hun eigen leven, een mooie manier om zich verder te ontwikkelen en een leuke manier om andere mensen te leren kennen.

Laagdrempelige matchmaking

Voor het Maatschappelijk Platform Roermond en Actief Roermond aanleiding om een jaarlijks terugkerende Vrijwilligersproeverij te organiseren: een laagdrempelige manier om nieuwe vrijwilligers te matchen met vrijwilligersorganisaties.

Op de Vrijwilligersproeverij kunnen mensen persoonlijk kennismaken met de gezichten achter diverse vrijwilligersorganisaties. Zo krijgen zij de mogelijkheid om te kijken of er een wederzijdse klik is en om meer informatie over het desbetreffende vrijwilligerswerk en/of de vrijwilligersorganisatie in te winnen. Bij interesse, kan er direct een afspraak worden gemaakt om op een later moment uitgebreider kennis te maken of eens mee te lopen.

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 30 september 2023, van 10.00 tot 14.00 uur

waar - in de Minderbroederskerk, Minderbroederssingel 15G, Roermond

meer informatie - kijk voor meer informatie op www.actiefroermond.nl/vrijwilligersproeverij

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

040923/HvL

Wellicht interessant