img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-9-2023 17:30

De '100 jaar Rotary Estafette' bereikt Roermond

Roermond - 7 september 2023 - Dit jaar bestaat Rotary Nederland 100 jaar. Om dit jubileum te vieren wordt Nederland per bakfiets doorkruist. Een reis van 5.000 kilometer die alle 500 Rotary Clubs met elkaar verbindt. De fiets is aangekomen in Roermond. Om dit te vieren wordt op vrijdag 15 september een Cuypers muziektheaterarrangement aangeboden. De opbrengst hiervan is bestemd voor de Stichting Leergeld. Dit is ook de dag dat de fiets zijn route verder vervolgt, via Leudal richting Zuid-Limburg. 

img

Het Cuypers muziektheaterarrangement wordt gezamenlijk aangeboden door Rotaryclub Roermond en Rotaryclub Roermond Maas en Roer. Het Cuypers Muziektheater is de allereerste voorstelling in de onlangs verbouwde Oranjerie in Roermond. De opbrengst hiervan is bestemd voor de Stichting Leergeld. Deze stichting helpt kinderen in armoede, om mee te kunnen doen aan activiteiten met leeftijdgenootjes.

100 jaar Rotary Estafette

De aftrap van de estafette was afgelopen januari in Amsterdam. Via Rotary Meerlebroek in Reuver bereikte de bakfiets Roermond. Hierna volgt Leudal, Sittard en verder richting Zuid-Limburg.

Uiteindelijk finisht de bakfiets in Zeeland. Het doel van de schep die ook meereist, wordt dan duidelijk. Daar wordt de eerste spade in de grond gezet voor de aanplant van een voedselbos.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Zomerzondag Mediaproducties 
070923/HvL

 

Wellicht interessant