img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-4-2023 14:19

Muziektheater Cuypers - Het levensverhaal van Pierre Cuypers in een frisse, nieuwe jas

Roermond - 22 april 2023 -  Muziektheater Cuypers brengt van woensdag 13 tot en met zondag 17 september in Roermond een eigentijds eerbetoon aan Pierre Cuypers, de grootmeester van de neogotiek, die de Nederlandse architectuur in de negentiende eeuw nieuw leven inblies. Muziektheater Cuypers heeft de primeur in het compleet gerenoveerde Theater De Oranjerie in Roermond. Op maandag 8 mei start de kaartverkoop.

img

Pierre Cuypers

Dr. Pierre Cuypers. Rijksbouwmeester. Aanvankelijk geliefd. Later verguisd. Niet in het minst vanwege zijn onwrikbare geloof, in zijn werk en zijn kerk. Zijn geest waart nog altijd rond in zijn geliefde Roermond. Vanaf zijn sokkel aan het Munsterplein overdenkt hij met de kennis van nu, op gevatte en prikkelende wijze zijn leven. Zijn grote liefdes, zijn werkdrift, de nieuwe tijd waarin hij furore maakte, de tragedies die hem tekenden, de erfenis die hij achterliet. Een bewogen levensverhaal, dat in 1921 ten einde kwam. En dat anno 2023 in een frisse, nieuwe jas wordt gestoken. 

Eigentijds eerbetoon

Iets meer dan een eeuw na zijn overlijden nodigen regisseur Bart Segers en producent Henk Sillen u uit voor een opwindende reis door het leven van deze inspirerende architect en bijzondere kunstenaar.
 
Met Muziektheater Cuypers brengen zij een eigentijds eerbetoon aan de grootmeester van de neogotiek, die de Nederlandse architectuur in de negentiende eeuw nieuw leven inblies. Het Cuypershuis, de Teekenschool en de renovatie van de Munsterkerk in Roermond, het Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam, Kasteel de Haar in Utrecht, meer dan honderd kerken. Het zijn slecht enkele voorbeelden van zijn imposante nalatenschap, die met postuum eerherstel voor de grootmeester in binnen- en buitenland wordt geprezen.

Nieuwe jas

Muziektheater Cuypers steekt het levensverhaal van Cuypers in een nieuwe jas. Gebracht door een topcast van professionals, aankomende talenten en amateurs, die Cuypers levensloop op luchtige wijze de revue laten passeren. Een unieke theatrale en muzikale ervaring, ondersteund door moderne decors, visuele effecten en spannende choreografie. Soms intiem, soms sferisch en meeslepend. Muziektheater Cuypers heeft bovendien de primeur om het nieuwe theaterseizoen te openen in het geheel gerenoveerde Theater De Oranjerie in Roermond, de stad van Cuypers. Kortom, een verrassende productie die u niet wilt missen.

Kaartverkoop

Muziektheater Cuypers staat vijf keer op de planken, van 13 t/m 17 september 2023. De kaartverkoop start op 8 mei. Meer informatie en kaartverkoop via www.theaterhotelroermond.nl.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

220423/HvL

 

 

Wellicht interessant