img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-9-2023 15:19

Ouch Zo - SchoolsOUT Limburg lanceert pilot in Roermond en Venlo

Roermond/Venlo - 9 september 2023 - Ouch Zo - SchoolsOUT Limburg kondigt met trots de lancering aan van haar innovatieve project in de provincie Limburg met ingang van het nieuwe schooljaar. SchoolsOUT Limburg is een nieuw initiatief van Ouch Zo dat tot doel heeft inclusiviteit en acceptatie te bevorderen in het onderwijs voor de LGBTQ+ gemeenschap. De pilotfase van het SchoolsOUT Limburg-project gaat van start in Roermond en Venlo in het jaar 2023. 

img

Deze eerste fase zal worden uitgevoerd door twee enthousiaste vrijwilligers, Reggy de Groot en Bart Cochet. Hun toewijding en passie voor dit onderwerp zullen een belangrijke rol spelen bij het succes van de pilot.

Het SchoolsOUT-project is oorspronkelijk een initiatief van GGD Gelderland Zuid, gemeente Nijmegen, COC regio Nijmegen en Dito. Deze organisaties hebben met succes het project in Gelderland gelanceerd en de uitbreiding naar Limburg is een belangrijke stap in het bevorderen van inclusiviteit in het onderwijs.

Bart Cochet voorzitter van Ouch Zo: "We zijn verheugd om het SchoolsOUT-project uit te breiden naar Limburg. Ons gezamenlijke doel is om ervoor te zorgen dat elke jongere in Nederland, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit, een veilige en ondersteunende leeromgeving heeft."

Het succes van het SchoolsOUT-project in Gelderland heeft bewezen in de laatste twintig jaren dat samenwerking tussen gezondheidsinstanties, lokale overheden en LGBTQ+ organisaties een krachtige en positieve impact kan hebben op het welzijn van jongeren.

Het SchoolsOUT Limburg-team zal eerst nauw samenwerken met GGD Limburg Noord, gemeente Roermond, gemeente Venlo en Ouch Zo om de best practices en lessen uit het oorspronkelijke project toe te passen in de Limburgse context. De waardevolle inzichten die zijn opgedaan in Gelderland zullen de basis vormen voor een effectieve implementatie in Limburg. 

Gedurende het jaar 2025 is er een kleinschalige uitrol gepland naar andere gemeenten in Limburg. Deze uitbreiding stelt SchoolsOUT Limburg in staat om een grotere impact te maken en een bredere groep jongeren te bereiken. In een latere fase wordt een volledige uitrol van het project in de gehele provincie Limburg nagestreefd. Hierbij zal de focus liggen op het creëren van een inclusieve omgeving voor leerlingen en docenten, waar iedereen zich veilig en geaccepteerd voelt, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

Het SchoolsOUT Limburg-team is vastbesloten om het bewustzijn rondom LGBTQ+ kwesties te vergroten en een blijvende verandering teweeg te brengen in het Limburgse onderwijssysteem. Om dit te bereiken, zullen ze samenwerken met scholen, gemeenten en andere relevante belanghebbenden om het project te versterken en te professionaliseren.

Over SchoolsOUT Limburg

SchoolsOUT Limburg (Ouch Zo) is een non-profitorganisatie die zich inzet voor een inclusieve en accepterende onderwijsomgeving voor jongeren in de LGBTQ+ gemeenschap. Met het oog op bewustwording en verandering streeft SchoolsOUT Limburg ernaar om samen te werken met scholen en gemeenschappen om een omgeving te creëren waarin diversiteit wordt gevierd en geaccepteerd.

stockfoto
090923/HvL

Wellicht interessant