img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-9-2023 13:01

Seizoen 2023-2024 Torna | Cultura Café in Thorn van start

Thorn - 13 september 2023 - Het eerste cultureel-literaire Torna | Cultura Café van het nieuwe seizoen staat gepland op zondagmiddag 24 september, zoals altijd in zaal-restaurant Aod Thoear in Thorn. De gasten in deze editie zijn professor Peter Peters over de nanobiologie van periodiek vasten en Peggy Alofs van Goud Verteltheater met verhalen uit de Griekse mythologie. De muziek wordt verzorgd door singer/songwriter Skinnie. 

img

Peter Peters

Professor Peter Peters opent het seizoen met een boeiende voordracht over de nanobiologie van periodiek vasten en de betekenis ervan voor een gezonder leven. Publiekstrekker Peter Peters is voor de vierde keer te gast bij Torna Cultura. Hij is celbioloog en is met name bekend vanwege zijn werk op het gebied van de microscopie en immunologie. Peter Peters was 19 jaar werkzaam in het Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam en is nu 9 jaar hoogleraar aan de Universiteit Maastricht en medeoprichter van CryoSol-World.

Peggy Alofs

Na de pauze draagt Peggy Alofs van ‘Goud-Verteltheater’ verhalen voor uit de Griekse mythologie. Het Goud-Verteltheater is met recht voorzien van de onderscheiding ‘Goud’, want Peggy weet het publiek te entertainen met een ongekend indringende verteltrant. Zij wordt daarbij op gitaar begeleid door dochter Myrthe. Zij vertolkt de verhalen met grote passie. Net zoals met nanobiologie, probeerden de mensen uit de Oudheid met verhalen grip te krijgen op de wereld om hen heen.

Skinnie

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door singer-songwriter Skinnie. Hij heeft een lang artiestenverleden als gitarist, zanger en liedjesschrijver en heeft regelmatig samengewerkt met leden van Rowen Heze en Mo’Jones. Sinds hij solo aan de weg timmert, schreef hij drie cd’ vol, waarvan de laatste ‘Doezend Verhaole’ in het Limburgs.

Praktische informatie

wanneer - zondag 24 september 2023, aanvang 14.30 uur (zaal open vanaf 13.45 uur)

waar - Café-restaurant Aod Thoear, Steegputstraat 2-4, Thorn

entree - € 6,00

reserveren - niet nodig

meer informatie - zie www.tornacultura.nl 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
130923/HvL

 

 

Wellicht interessant