img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-9-2023 13:45

Terug van weggeweest - Sport- & Speldag voor mensen met een beperking in Roermond

Roermond - 13 september 2023 - Na het succes van voorgaande edities, is de sport- en spel dag voor mensen met een beperking weer terug en wel op zaterdag 7 oktober. De Jo Gerrishal en het naastgelegen Zwembad de Roerdomp zijn het decor voor een diversiteit aan activiteiten voor mensen die een drempel ervaren tot het reguliere sportaanbod. De hele middag krijgen zij de kans om kennis te maken met het grote bewegingsaanbod dat Roermond en de regio te bieden heeft. Gratis!

img

Deze dag is een mooie gelegenheid voor mensen met een lichamelijke- of verstandelijke beperking, gedragsproblematiek en kinderen uit het speciaal onderwijs om nieuwe sporten & activiteiten uit te proberen, plezier te maken en samen te komen met anderen in een inclusieve omgeving.

Nieuw bij deze editie is dat de focus van de activiteiten wordt verdeeld. In één zaal ligt de nadruk op activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking, terwijl in de andere hal de focus meer ligt op mensen met een verstandelijke beperking of gedragsproblematiek. Voor beide groepen is er genoeg te ontdekken tijdens deze dag!

Doe mee!

Kom meedoen met onder andere: (rolstoel)dansen, aangepast zeilen, (schuif)tafeltennis, framerunning, mindfulrollen, (rolstoel)handbal, korfbal, boccia, karate, basketbal, handboogschieten, darten, kickboksen, voetbal en yoga. Ook het Wheelchair Skills Team is van de partij om te helpen met het verbeteren van de rolstoelvaardigheden. Voor de creatievelingen is er een knutselhoekje, silent disco, muzikaal optreden én een muziekworkshop. Speciaal voor de echte waterratten worden er tussen 14.00 en 16.00 uur een aantal spetterende activiteiten zoals waterbasketbal, snorkelen en duiken aangeboden bij de Roerdomp.

Deelname en inschrijving

De Sport- en Speldag is toegankelijk voor iedereen met een beperking! Deelname aan de activiteiten is gratis. Voor de zwemactiviteiten is vooraf aanmelden verplicht.

Inschrijven kan via de website www.roermondsport.nl

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

130923/HvL

Wellicht interessant