img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-9-2023 10:30

Fileleed in de Randstad? Zo ga je ermee om!

18 september 2023 - Al rijdend door ons mooie Limburgse land, realiseren we ons niet altijd wat voor luxe dat is. Want zo soepel doorrijden is niet overal vanzelfsprekend. In het westen van het land staat het verkeer vaker stil dan dat het doorrijdt. De meldingen op de radio over verkeersopstoppingen en files in de Randstad komen dagelijks voorbij. Hoe fijn is het dat we hier wonen en leven?! Voor degenen die regelmatig naar de Randstad (moeten) rijden, hierbij enkele tips.

img

Kies je tijd 

Zo dramatisch als hierboven gesteld, is het natuurlijk niet altijd. Het ene moment is het andere niet. De eerste tip waar het gaat om het verkeer in de Randstad is wel de keuze voor het juiste moment. De spits is vaak beperkt tot een aantal uren. Gezien de regio waarin wij wonen loont het niet om héél vroeg op pad te gaan, dan kom je namelijk nét in de spits in het westen van het land aan. Ga liever op een normale tijd de weg op, dan zul je net na de file arriveren. De terugweg? Het hangt natuurlijk af van je plannen, maar ga niet tussen 16.00 en 18.00 uur de weg op. Dan is de kans het allergrootste dat je toch stil komt te staan.  

Besteed je tijd nuttig 

Wanneer je toch net in dit tijdslot klaar bent, kies er dan voor om je tijd nuttig te besteden. Je kunt stil gaan staan in de file, maar dit is zonde van je tijd. Je zult op ongeveer dezelfde tijd thuis arriveren, dan wanneer je in diezelfde tijd iets nuttigs gaat doen. Ga bijvoorbeeld je auto wassen. Zowel deze wasstraat in Almere als deze wasstraat in Rotterdam zijn altijd dichtbij en van uitstekende kwaliteit. Kies voor de uitgebreide poetsbeurt waar ze je auto even helemaal goed onder handen nemen. Jij een lekker kopje koffie en krantje, en in een opgeruimde en schone auto zónder file weer huiswaarts.  

Kortom, kies je tijd nauwkeurig wanneer je naar de Randstad moet voor een afspraak. Is dit niet mogelijk, besteed je tijd dan in ieder geval nuttig door je auto even lekker fris door de wasstraat te halen. Dit geeft in ieder geval een goed en opgeruimd gevoel, een echte win-winsituatie! 

  

 

Wellicht interessant